Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 61-75 από 105

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Chateau d' Yquem 375ml
    Chateau d' Yquem 375ml 2019
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Semillon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    291,40 €
    Το κορυφαίο των κορυφαίων γλυκών κρασιών, και ένα από τα κορυφαία chateaux στην Γαλλία και τον κόσμο. Ένα μεγαλειώδες γλυκό κρασί με ευγενή αρώματα μελιού, κερήθρας και φίνων εξωτικών μπαχαρικών, σε συνδυασμό με τέλεια οξύτητα που θα σας καταπλήξει.
  2. Πυρίτης
    Πυρίτης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    80%
    47,10 €
    Μύτη ευγενική, γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και κοφτερή οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα. Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή carpaccio σολομού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών.
  3. Papas
    Papas 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    86,80 €
    Το αμπελοτόπι Πάπας στο Μεγαλοχώρι με υπεραιωνόβια πρέμνα ηλικίας 150 ετών, δίνει ένα σπάνιο και μεγαλειώδες κρασί από Ασύρτικο που ανεβάζει το status των κρασιών της Σαντορίνης ακόμα υψηλότερα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη και η ωρίμαση για 22 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, 2 μήνες σε δρύινη δεξαμενή και για έναν ακόμη χρόνο στην φιάλη, προσδίδουν στο κρασί εκπληκτική δομή και ένταση εκφράζοντας με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir.
  4. Κτήμα Αργυρού - Vinsanto First Release
    Κτήμα Αργυρού - Vinsanto First Release 2015
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    40,90 €
    Τα Vinsanto του Κτήματος Αργυρού είναι μία σταθερή αξία στα Ελληνικά γλυκά κρασιά. Εδώ η ζεστή γλυκύτητα που αντισταθμίζεται από εξαιρετική οξύτητα και η συμπύκνωση του οδηγούν σε ένα εξαιρετικό κρασί. Η προσεκτική οινοποίηση και η σωστή παλαίωσή του δίνουν ένα αποτέλεσμα που αγκαλιάζεται σταθερά από τους απανταχού φίλους των γλυκών κρασιών, σαρώνοντας τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  5. Pouilly Fume de Ladoucette
    Pouilly Fume de Ladoucette 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc
    41,00 €
    Διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από αρώματα λουλουδιών, εξωτικών και εσπεριδοειδών, όπως λευκά άνθη, μοσχοκάρυδο, λευκάγκαθο, λευκές τσουκνίδες και γκρέιπφρουτ. Αυτές οι νότες αυξάνονται και ενισχύονται από τον ορυκτό τόνο του πυροβόλου (πέτρα πυριτίου που θερμαίνεται από τον ήλιο). Το φινίρισμα φέρνει στο νου μια ευχάριστη φρεσκάδα λεμονιών. Έχει ανοιχτό χρυσό-πράσινο χρώμα. Σημαντική ένταση στη μύτη.
  6. Σαντορίνη Terrasea
    Σαντορίνη Terrasea 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    61,90 €
    Το Terrasea είναι το πρώτο κρασί ΠΟΠ Σαντορίνη που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της Θηρασιάς. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ιωάννα Βαμβακούρη έχοντας μεγάλη εμπειρία στην οινοποίηση του Ασύρτικου της Σαντορίνης. Ο αμπελώνας, που καλλιεργείται βιολογικά, αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να δούμε συναρπαστικά κρασιά όπως θα διαπιστώσετε μόλις δοκιμάσετε το Terrasea.
  7. Meursault Les Clous
    Meursault Les Clous 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    108,40 €
    Ένα κομψό Meursault με έντονο μπουκέτο φρούτων και λουλουδιών στη μύτη και φρεσκάδα στο στόμα.
  8.  Scharzhof Egon Muller Riesling
    Scharzhof Egon Muller Riesling 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    100%
    59,10 €
    Τα Riesling του Egon Muller συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία λευκά κρασιά του κόσμου, εφάμιλλα μιας top Βουργουνδίας ή ενός λευκού Bordeaux. Διαθέτουν μια κρυστάλλινη καθαρότητα, φρεσκάδα, ισορροπία οξύτητας-γλύκας και εκχύλισμα που τους χαρίζουν τεράστια αντοχή στο χρόνο. Μοναδική κομψότητα και μεγάλη κλάση ακόμα και για το entry level Riesling του κορυφαίου παραγωγού.
  9. Eiswein Riesling Molitor
    Eiswein Riesling Molitor 2008
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση
    142,80 €
    Γλυκό κρασί, από άλλο ‘πλανήτη’, που παράγεται από σταφύλια Riesling που συλλέγονται παγωμένα στον αμπελώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι μικρότερες των – 7 °C. Η σπανιότητα του, τα εντυπωσιακά αρώματα φρούτων, η πολύ υψηλή οξύτητα που ισορροπείται από την γλυκύτητα, η φρεσκάδα και το χαμηλό αλκοόλ κάνουν αυτά το Γερμανικό κρασί περιζήτητο στους οινόφιλους όλου του κόσμου. Μία φορά είναι αρκετή για να το θυμάσαι για πάντα!
  10. Κτήμα Νόπερα Epitome
    Κτήμα Νόπερα Epitome
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχάτο Λευκό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    58,00 €
    Εξαιρετικά πολύπλοκο γλυκό κρασί από την Σάμο, που βάζει υποψηφιότητα για την κορυφή. Επιλέγονται τα καλύτερα βαρέλια γλυκού κρασιού που ωριμάζουν υπομονετικά στα κελάρια του οινοποιείου, ανάμεσα σε κρασιά από διαφορετικά αμπελοτόπια και διαφορετικές χρονιές. Το φρούτο προέρχεται από αμπελώνες του νησιού στους οποίους εφαρμόζονται οι αρχές της βιολογικής και την βιοδυναμικής καλλιέργειας. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που πραγματικά συγκινεί.
  11. Kabinett Egon Muller
    Kabinett Egon Muller 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    244,40 €
    Κομψότητα, χάρη, ακρίβεια έκφρασης, αλλά και έκρηξη, δύναμη και ένταση για ένα απίστευτο Kabinett Riesling από τον κορυφαίο Γερμανό παραγωγό Egon Muller. Η ισορροπία του κρασιού στο στόμα είναι ανυπέρβλητη. Ενώ διαθέτει συμπύκνωση φρούτου και μεγάλη ένταση, καταφέρνει την ίδια στιγμή να έχει τον αιθέριο, ελαφρύ χαρακτήρα και τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τα Kabinett Riesling. Ένα κρασί από άλλο πλανήτη…
  12. Domaine de Chevalier Grand Cru Classé Blanc
    Domaine de Chevalier Grand Cru Classé Blanc 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Semillon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    208,20 €
    Αρκούν πέντε λεπτά γνωριμίας με τον Olivier Bernard, τον ιδιοκτήτη του Domaine de Chevalier, για να καταλάβεις πως τα κρασιά που δημιουργεί είναι μεγάλα, ακόμα και αν δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ – ο ίδιος φαντάζει μεγαλύτερος από την ίδια την ζωή. Το λευκό Domaine de Chevalier είναι 70% Sauvignon Blanc και 30% Sémillon, με υποδειγματική χρήση βαρελιού και δυνατότητα εξέλιξης –σε ορισμένες εσοδείες– άνω των 25 ετών. Αν σάς αρέσουν οι λευκές Βουργουνδίες και πηγαίνετε στην σελίδα του Bordeaux μόνον για τα ερυθρά, δοκιμάστε το Domaine de Chevalier και λυπηθείτε για όλες τις χαμένες ευκαιρίες έκστασης που προσπεράσατε έως τώρα.
  13. Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg Cuvee Sainte Catherine
    Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg Cuvee Sainte Catherine 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    118,00 €
    Μεγαλοπρεπής εκδοχή ξηρού Riesling με πολύ ωραία έκφραση των εσπεριδοειδών, τραγανή οξύτητα και ραφιναρισμένο τελείωμα. Δημιουργείται από τα παλαιότερα αμπέλια τoυ Weinbach ενός παραγωγού θρύλου της Αλσατίας και μιλάμε για το πιο πλούσιο και το πιο πολύπλοκο ξηρό Riesling του. Παράγεται άλλωστε από την πλαγιά Schlossberg, ακολουθώντας βιοδυναμική καλλιέργεια, όπου οι συνθήκες ευνοούν την δημιουργία μεγάλων Riesling.
  14. Krug Grande Cuvee
    Krug Grande Cuvee
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    332,40 €
    Η πρώτη ‘prestige’ Champagne που ενέπνευσε πολλούς οίκους της Καμπανίας, παραμένοντας μέχρι σήμερα μία από τις πιο φημισμένες και πιο σπουδαίες εκφράσεις της περιοχής. Το cuvee 167 είναι ένα αριστοτεχνικό χαρμάνι 191 διαφορετικών κρασιών από 13 διαφορετικές χρονιές με το νεότερο να έρχεται από την χρονιά του 2011 και το παλαιότερο από το 1995. Ένα κρασί θρύλος και ευσεβής πόθος για κάθε συλλέκτη. Η τέχνη της ανάμειξης τόσων πολλών κρασιών δίνει στο Krug Grande Cuvée μοναδικά αρώματα και γεύσεις, που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε κρασιά από μια μόνο χρονιά.
  15. Ca' del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige
    Ca' del Bosco Franciacorta Cuvée Prestige
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    50,30 €
    Το κορυφαίο κρασί της διάσημης, για τα αφρώδη κρασιά με την παραδοσιακή μέθοδο, περιοχής της Franciacorta στον Βόρεια Ιταλία. Απίστευτη πολυπλοκότητα, φινέτσα, τραγανή οξύτητα και διάρκεια που θα ζήλευαν πολλοί οίκοι της Καμπανίας. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται τα καλύτερα σταφύλια Chardonnay, Pinot Nero και Pinot Bianco από τους καλύτερους αμπελώνες του κτήματος.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί