Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 16-30 από 63

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Meursault
    Meursault 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    100%
    Εκλεκτό λευκό κρασί από τη Βουργουνδία. Η τοπική προσέγγιση στο βαρελάτο Chardonnay διακρίνεται από ώριμα, εξελιγμένα αρώματα, πλούσιο σώμα, σωστή οξύτητα και μακρά επίγευση. Με τους κατάλληλους συνδυασμούς στο τραπέζι θα μαγέψει εσάς και τους καλεσμένους σας!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Condrieu "Clos Boucher"
    Condrieu "Clos Boucher" 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Πιείτε το τώρα, 14.5% alc.
    Η μύτη ενός Condrieu μπορεί να σε καθηλώσει, σχεδόν να σε αποπλανήσει. Εξωτικό φρούτο κυρίως ανανάς συνυπάρχει με λευκά λουλούδια και καπνιστά αρώματα ξύλου. Το Clos Boucher είναι εξίσου απολαυστικό στο στόμα με την ελαιώδη διάσταση του Viognier, τη σχετικά χαμηλή οξύτητα αλλά πλούτο και πυκνότητα στο στόμα. Δεν θεωρείται αδίκως μια από τις πιο ‘sexy’ ποικιλίες παγκοσμίως.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Viognier Eclectique Magnum (1,5lt)
    Viognier Eclectique Magnum (1,5lt) 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    65,70 €
    Ένα πραγματικά ξεχωριστό βαρελάτο λευκό κρασί που κερδίζει με την αρμονία, το βάθος και την ένταση που δίνει η σωστή οινοποίηση της όμορφης ποικιλίας Viognier. Θα το απολαύσετε από την πρώτη γουλιά και θα μαγευτείτε από την βασανιστικά πικάντικη επίγευσή του…
  4. Chablis Grand Cru Bougros
    Chablis Grand Cru Bougros 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    Έχει τη στόφα μεγάλου λευκού κρασιού και το δείχνει. Ετικέτα που φέρνει στο ποτήρι μας ένα Chablis από το Grand Cru αμπελοτόπι της περιοχής, το Bougros. Λεμονάτα αρώματα σε συνδυασμό με τυπική μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα συνθέτουν την εικόνα ενός μεγάλου Chablis.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Σαντορίνη Αργυρού Magnum
    Σαντορίνη Αργυρού Magnum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    71,90 €
    Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα κορυφαία της Σαντορίνης, με παράδοση αιώνα στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Ασύρτικου. Το Ασύρτικο του Αργυρού είναι μια "ήρεμη" δύναμη ανάμεσα στα ασύρτικα του νησιού, με εξαιρετική ισορροπία και μια εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη οξύτητα που σαν επίγευση δεν λέει να τελειώσει. Πολλά και εντυπωσιακά τα βραβεία του, και η αναγνώρισή του στο εξωτερικό, υπόσχονται μια θαυμαστή πορεία στην προσπάθεια για εντονώτερη εξωστρέφεια του κτήματος.
  6. Σκυτάλη
    Σκυτάλη 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.0% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό με αρκετές πράσινες ανταύγειες. Το άρωμα του είναι πολύπλοκο, με τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ και τα ορυκτά στοιχεία να κυριαρχούν ακολουθούμενα από νότες ροδάκινου και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο με την χαρακτηριστική τραγανή οξύτητα να δημιουργεί κύματα δροσιάς, αισθητή αρμύρα, κάποιες μελένιες πινελιές να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ η επίγευση έχει απίστευτη διάρκεια. Αναμφισβήτητα ένα ‘μεγάλο΄ λευκό κρασί που έχει την δομή για να εξελιχθεί για τουλάχιστον μία δεκαετία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Chablis Grand Cru Les Clos
    Chablis Grand Cru Les Clos 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση
    Τα Grand Cru του Chablis βρίσκονται στην καλύτερη πλαγιά σε ολόκληρη την ονομασία προέλευσης και χωρίζονται σε επτά διαφορετικά climates. Αν και κάθε παραγωγός υποστηρίζει τα Grand Cru που έχει αμπελώνες, κανένας δεν αμφισβητεί ότι στην κορυφή των επτά βρίσκεται το Les Clos – πυκνό σε σημείο να θυμίζει Cote de Beaune, γεμάτο ορυκτό χαρακτήρα, νότες ξηρών καρπών και μεγάλη επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Olivier Leflaive Puligny Montrachet
    Olivier Leflaive Puligny Montrachet 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Στον αμπελώνα του Puligny Montrachet παράγονται κάποια από τα πιο συγκλονιστικά Chardonnay του πλανήτη. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το κρασί αυτό που ωριμάζει για 4 μήνες σε δεξαμενές με τις φίνες οινολάσπες και 8 μήνες σε δρύινα αποκτώντας ιδιαίτερα σύνθετο χαρακτήρα, ανήκει στα κορυφαία παραδείγματα της ποικιλίας. Αν αναζητάτε λευκά κρασιά για παλαίωση, τότε αυτή η λευκή Βουργουνδία θα δώσει υπεραξία στην κάβα σας!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Batard Montrachet grand cru Olivier Leflaive
    Batard Montrachet grand cru Olivier Leflaive 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Ένα κρασί από άλλο πλανήτη! Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, η χαρισματικός οινοποιός και φυσικά ένας σπουδαίος αμπελώνας στην καρδιά της Βουργουνδίας είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην δημιουργία ενός μεγαλειώδους Chardonnay. Πολυεπίπεδο κρασί από τον Olivier Leflaive, με συγκλονιστική δομή και συμπύκνωση φρούτου, που παράγεται ακολουθώντας τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και αναζητά μόνο εκλεπτυσμένα φαγητά για συνοδεία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Chablis Grand Cru Les Preuses
    Chablis Grand Cru Les Preuses 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Grand Cru Chablis από αποκλειστικά ιδιοκτήτους αμπελώνες. Το Les Preuses είναι το δεύτερο μικρότερο Grand Cru και ξεχωρίζει από το σκληρό επίστρωμα πηλού πάνω από τον πασίγνωστο ασβεστόλιθο των καλύτερων αμπελώνων της περιοχής. Κρασί με έντονες τις ορυκτές νότες, που σχεδόν φτάνουν στα όρια του καπνού και του μπαρουτιού. Κρατήστε το για πέντε χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Chablis Grand Cru Vaudesir
    Chablis Grand Cru Vaudesir 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Έχει τη στόφα μεγάλου λευκού κρασιού και το δείχνει. Ετικέτα που φέρνει στο ποτήρι μας ένα Chablis από το κορυφαίο Grand Cru αμπελοτόπι της περιοχής, το Vaudesir. Λεμονάτα αρώματα σε συνδυασμό με τυπική μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα συνθέτουν την εικόνα ενός μεγάλου Chablis.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Corton Charlemagne
    Corton Charlemagne 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Μεγάλη λευκή Βουργουνδία από ένα από τα κορυφαία Grand Cru αμπελοτόπια της περίφημης ζώνης του Côte de Beaune. Παρουσιάζει το περίτεχνο αρωματικό προφίλ που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο κρασί: εξελιγμένα αρώματα που παραπέμπουν σε μέλι, φρέσκους ξηρούς καρπούς και βανίλια, και οξύτητα που απογειώνει την σπιρτάδα του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Gewurztraminer "Comtes d'Eguisheim"
    Gewurztraminer "Comtes d'Eguisheim" 2011
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    73,10 €
    Ένα συγκλονιστικό Αλσατικό Gewurztraminer από τα κορυφαία αμπελοτόπια της περιοχής αλλά και του οίκου Leon Beyer. Ώριμο, μεστό και πλούσιο, αναδύει γενναιόδωρα τα πικάντικα ανθικά αρώματα της ποικιλίας και συνδυάζεται με αντίστοιχα πικάντικα εξωτικά φαγητά στο τραπέζι.
  14. Kunstler - Hölle Riesling GG
    Kunstler - Hölle Riesling GG 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Ένα από τα κορυφαίαRieslingόλου του πλανήτη, που παράγεται από τους φημισμένους αμπελώνες του Rheingau της Γερμανίας με αξιοσημείωτη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα. Εκφραστικό ξηρό κρασί με πλούσια υφή, τραγανή οξύτητα, έντονα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και εσπεριδοειδών και ορυκτά στοιχεία, που μπορεί να εξελιχθεί για αρκετά χρόνια στην φιάλη αναπτύσσοντας ακόμα πιο σύνθετο χαρακτήρα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί