Σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση, στο Galaxy του Hilton, το Κτήμα ΑΛΦΑ και η Άμβυξ που διακινεί τα κρασιά του κτήματος, παρουσίασαν στους συνεργάτες τους τα νέα τους κρασιά και τις νέες εσοδείες.

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε οινογνωσίες και παρουσιάσεις... έχουμε γράψει και σε προηγούμενη επικοινωνία μας σχετικά για τις παρουσιάσεις που απευθύνονται σε ...όλους: Κοινό, συνεργάτες, δημοσιογράφους. Σχολιάζουμε όμως την παρουσίαση του Κτήματος ΑΛΦΑ, γιατί την θεωρούμε ιδανική: Σε εξαιρετικό χώρο, σωστά οργανωμένη με πραγματική δυνατότητα γευστικής δοκιμής των κρασιών, επικεντρωμένη σε ένα ειδικό κοινό. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού αντανακλούσε την τελειομανία αλλά και το δημιουργικό πάθος του Κτήματος ΑΛΦΑ και των συντελεστών του: Του οινολόγου Άγγελου Ιατρίδη, του αμπελουργού Μάκη Μαυρίδη και της ομάδας των συνεργατών τους.

Δοκιμάσαμε τόσο τα νέα κρασιά του κτήματος όσο και τις νέες εσοδείες των υφισταμένων. Για τα νέα κρασιά θα επανέλθουμε και θα τα παρουσιάσουμε μετά από την λεπτομερειακή γευστική δοκιμή που θα κάνουμε. Να πούμε εδώ τις πρώτες μας εντυπώσεις:

-  Η Μαλαγουζιά 2010, ένα λευκό κρασί με θαυμάσια αρώματα, εξαιρετική οξύτητα, άριστο τόσο για το φαγητό όσο και για να το πιείτε μόνο του, είναι από τις πιο εντυπωσιακές οινοποιήσεις Mαλαγουζιάς που έχουμε δοκιμάσει.

- Τo Ξινόμαυρο Reserve 2007 από τα Παλαιά Κλήματα είναι μια σύγχρονη οινοποίηση Ξινόμαυρου, με πλούτο αρωμάτων και γεύσεων, εξαιρετική επίγευση που ασφαλώς θα έχει μεγάλη επιτυχία στην αγορά.

- Για πρώτη φορά το Κτήμα ΑΛΦΑ παρουσιάζει μονοποικιλιακή οινοποίηση της ποικιλίας Tannat (πατρίδα της η νοτιοδυτική περιοχή της Γαλλίας), δίνοντάς μας το εξαιρετικό Tannat 2007, ένα κρασί που -όπως ανάφερε και ο Άγγελος Ιατρίδης χαριτολογώντας-, θα μπορούσε να αποτελεί φάρμακο, δεδομένης της τεράστιας περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, εξαιρετικά ευεργετικές για την υγεία μας.

Δοκιμάσαμε επίσης τις νέες εσοδείες κρασιών που ήδη βρίσκονται στους καταλόγους του House fo Wine:
 
Το Λευκό 2009, ένα από τα απόλυτα λευκά best-sellers της Ελληνικής αγοράς - και όχι άδικα, το Ροζέ 2009 με όμορφη λουλουδάτη αρωματικότητα στη μύτη και πληθωρικό φρουτώδη χαρακτήρα στο στόμα, το Syrah Χελώνα 2007, ένα νόστιμο, γεμάτο, τυπικά αρωματικό και με μεγάλη διάρκεια Syrah, το Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2007, μία από τις πιο κομψές και μοντέρνες οινοποιήσεις Ξινόμαυρου από το Αμύνταιο, και τέλος τον Ερυθρό 2007, το "καμάρι" του κτήματος, μία ετικέτα-σχολή στο ερυθρό κρασί, που "καπάρωσε" γρήγορα τη θέση της ανάμεσα στα δημοφιλέστερα Ελληνικά ερυθρά κρασιά στην εγχώρια, αλλά και στην ξένη αγορά, βραβευμένο (εσοδεία 2005) από το περιοδικό Decanter με το μεγαλύτερο βραβείο του και σαν το καλύτερο ελληνικό ερυθρό!

Είχαμε την χαρά να συνφάγουμε με τους Άγγελο Ιατρίδη και Μάκη Μαυρίδη, και συζητώντας μαζί τους, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το πάθος και των δύο για την τελειότητα. Και δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε αυτό το πάθος, όπου και αν το συναντούμε, γιατί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία.

Το Κτήμα ΑΛΦΑ και οι συνελεστές του, εδώ και αρκετό καιρό έχουν αξιολογηθεί με διθυραμβικές κριτικές από τον Robert Parker και την ομάδα του.