Μεγάλη επιτυχία των Ελληνικών κρασιών: Τα βραβεία Decanter 2012!


Ο χορός της συγκομιδής διεθνών βραβείων από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς συνεχίζεται, με ρυθμούς όλο και πιο ...έντονους.

Σήμερα, 22 Μαΐου 2012, στην Διεθνή Έκθεση Οίνου του Λονδίνου ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής του διαγωνισμού Steven Spurrier τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Οίνου (Decanter World Wine Awards 2012) του περιοδικού Decanter για το 2012. Είναι ίσως ο ποιό έγκυρος αλλά και σημαντικός διαγωνισμός οίνου της Ευρώπης και ένας από τους σημαντικότερους του κόσμου!

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν εφέτος κάθε προσδοκία: 14,119 συμμετοχές από όλο τον κόσμο (πέρυσι 12.252), γεγονός που σχολίασε η Διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού : «Εφέτος είχαμε 15,2% περισσότερες συμμετοχές από πέρυσι, που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό από τους οινοπαραγωγούς όλου του κόσμου

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα σχόλια του περιοδικού ειδικά για την Ελλαδα: "Μια άλλη μικρότερη περιοχή που πήγεε εξαιρετικά καλά είναι η Ελλάδα. Αν και η οικονομική κρίση την έχει θέσει στην πρώτη γραμμή των ειδήσεων, ένας τομέας στον οποίο έχει αριστεύσει για αρκετό χρόνο είναι με τα κρασιά της, με το 72% του συνόλου των κρασιών που έλαβαν μέρος κατά το τρέχον έτος λαμβάνει ένα βραβείο.

Η Γαία Ο