Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2015
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Για ενδέκατη χρονιά φέτος έλαβαν χώρα οι ‘Μεγάλες Μέρες της Νεμέας’. Σε μια προσπάθεια τόνωσης του οινικού τουρισμού στην περιοχή οι εκδηλώσεις φέτος ξεκίνησαν αρχές Αυγούστου και κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Αυγούστου, όπου όλα τα οινοποιεία ήταν ανοιχτά και φιλόξενα στο κοινό. Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΣΟΝ (Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας)

Κάθε χρόνο φεύγοντας από την Νεμέα υπήρχε μία γκρίνια σχετικά με το ότι δεν υπάρχουν μέρη να μείνει κάποιος με τα πλησιέστερα ξενοδοχεία να βρίσκονται στο Ναύπλιο , το ότι δεν υπάρχουν αξιοπρεπή εστιατόρια που να προσφέρουν εμφιαλωμένο κρασί (με εξαίρεση ένα εστιατόριο) και τέλος για το ότι δεν υπάρχει μέρος που να μπορεί να δοκιμάσει και να πληροφορηθεί κάποιος για τα κρασιά από την Νεμέα.

Το πρόβλημα της διαμονής και του φαγητού παραμένει και θα γκρινιάξουμε και πάλι γιατί μια από τις σπουδαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας ‘πάσχει’ στους δύο αυτούς σημαντικούς τομείς που δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη της. Βέβαια το διήμερο των εκδηλώσεων πολλά οινοποιεία προσέφεραν την υπηρεσία του φαγητού στους επισκέπτες, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι δυνατό όλο τον χρόνο, αν θέλουμε να συζητάμε για οινοτουρισμό.

Και εδώ σταματάει η γκρίνια. Με χαρά είδαμε να δημιουργείται ένας νέος χώρος προβολής και γευσιγνωσίας που θα είναι ανοιχτός καθημερινά (10:30 -15:00). Οι παραγωγοί που συμμετέχουν στον ‘ανανεωμένο’ ΣΟΝ έκαναν το πρώτο βήμα με αυτόν τον χώρο-σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να μπορούμε να μιλάμε για πραγμα