Ο ‘ερυθρός’ θησαυρός της Σαντορίνης
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μπορεί το Ξινόμαυρο και το Αγιωργίτικο να έχουν καθιερωθεί ως οι δύο σημαντικότερες ερυθρές Ελληνικές ποικιλίες, τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό, όμως ο ‘ερυθρός’ πλούτος της Ελληνικής Γης δεν εξαντλείται σε αυτές μόνο. Οι Έλληνες παραγωγοί πειραματίζονται, επενδύουν (και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις δυσκολίες που θα δημιουργήσει ο νέος φόρος) και αναβιώνουν γηγενείς ποικιλίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια κινδύνευαν με εξαφάνιση. Είναι βέβαιο ότι ποικιλίες όπως η Λημνιώνα, το Μούχταρο, ο Αυγουστιάτης, το