Κρασιά και πιάτα: Τα μενού της εκδρομής "Πάμε στη γη του Ξινόμαυρου"! Από τον Τ. Πικούνη


Σε 2 ημέρες, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 9:00 ξεκινάμε την τριήμερη εκδρομή μας στη γη του Ξινόμαυρου! Για να πω την αλήθεια, μετράω τις ώρες μια-μία!

Το πρόγραμμα της εκδρομής δεν έχει αλλάξει, και υπάρχει στη σελίδα της εκδρομής μας. Όλα είναι έτοιμα, όλα φροντισμένα με επιμέλεια ώστε να περάσουμε 3 θαυμάσιες ημέρες! Και πως να μην είναι θαυμάσιες για εμάς τους φίλους του κρασιού όταν επισκεπτόμαστε τη γη του Ξινόμαυρου, της σημαντικότερης ίσως ερυθρής ελληνικής ποικιλίας (Νεμεάτες φίλοι μας, εδώ μη μας …διαβάζετε!) και πέντε οινοποιεία, το ένα καλύτερο από το άλλο! Και θέλω να σας βεβαιώσω ότι μας περιμένουν όλα με «ανοικτές αγκάλες», για να μας δείξουν τη γνωστή φιλοξενία των βορειοελλαδιτών.

Σε κάθε οινοποιείο θα δοκιμάσουμε τα κρασιά του... και θα είναι δεκάδες τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε, με την καθοδήγηση των δημιουργών τους. Λευκά, ροζέ, ερυθρά, ξινόμαυρα όλων των ειδών, κατηγοριών και οινοποιήσεων, άλλα κλασσικά, δυνατά και τανικά, άλλα πιο "μοντέρνα", ελαφρότερα, πιο "νεοκοσμίτικα"...

Αλλά δεν είναι μόνο τα κρασιά... είναι και τα φαγητά που θα τα συνοδεύσουν.

Πιάτα διαλεγμένα ώστε να μας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές- που είναι βέβαια πάρα πολλές για να τις ...καλύψουμε όλες σε μια τριήμερη εκδρομή, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες!

Σήμερα έχουμε τα τελικά μενού των 2 βασικών δείπνων, Σάββατο βράδυ και Κυριακή βράδυ. Με τοπικές σπεσιαλιτέ, το πρώτο στο "διάσημο" εστιατόριο του Κώντοσώρου στο Αμύνταιο με τη συνοδεία κρασιών του κτήματος Αλφα, και το δεύτερο στο ξενοδοχείο "Esperides & SPA" με τα κρασιά του κτήματος Κυρ-Γιάννη. 4 θαυμάσια κρασιά στο πρώτο, 4 και στο δεύτερο, όπου και μια 3λιτρη "κούκλα", μιά Ράμνιστα του '99 θα βρίσκεται εκεί για να συνοδεύσει τα μαγειρευτά!

Αν είστε από τους ...λίγους που δεν έχετε αποφασίσει να έρθετε μαζί μας και όλα αυτά σας κάνουν να ζηλεύετε, σας λέμε οτι ακόμα και τώρα υπάρχουν θέσεις (τα δωμάτια στο ξενοδοχείο είναι το πιό δυσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε !)

Είναι δύσκολες οι ημέρες που περνάμε. Αυτή η έκδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να ξεχάσουμε έγνοιες και προβλήματα, να απολαύσουμε δεκάδες θαυμάσια κρασιά, να βρεθούμε κοντά σε σημαντικούς βορειοελλαδίτες παραγωγούς, να γνωρίσουμε τα οινοποιεία τους, τις μεθόδους οινοποίησης, να δούμε τα αμπέλια...

Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια θαυμάσια επειρία. Εμείς στο House of Wine έχουμε κάνει ότι καλύτερο για να περάσετε ένα αξέχαστο τριήμερο. Αφήστε λοιπόν τα προβλήματα και τις έγνοιες πίσω, οπλιστείτε με την καλύτερη διάθεση και... το Σάββατο το πρωί να είστε στην αφετηρία μας!

Θα περάσουμε θαυμάσια!
ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 9:00 

- Ψητά λαχανικά με ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΛΕΥΚΟ 2012
- Φέτα Φλωρίνης με ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΕΡΥΘΡΟ 2008
- Χοιρινό με τραχανά και κρέμα τυριού με ΧΜ ΠΑΛAIΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2009
- ΓΛΥΚΟ (πατσαβουρόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής) με ΩΜΕΓΑ 2009ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ESPERIDES & SPA

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 9:00

Κρασιά Κυρ Γιάννη

Σαμαρόπετρα 2012 , Ακακίες 2012 , Γιανακοχώρι 2009 , και μία 3Lit Ράμνιστα 1999 για τα μαγειρευτά φαγητά από το μενού.

Σαλάτες

- Γκιούλ μπαξές με φρέσκα λαχανικά ρεβίθια και σάλτσα από ρόδι
- Ταμπουλέ,
- Πράσινη σαλάτα εποχής με σος βινεγκρέτ,
- Σαλάτα ζυμαρικών.

Ορεκτικά

- Μάντσα Ναούσης με σάλτσα ντομάτας
- Κριθαρένια παξιμάδια με φέτα φιλέ ελιάς και μυρωδικά
- Στραπατσάδα

Μαγειρευτά φαγητά

- Γιουβετσάκι φούρνου
- Φασουλονταβά με χωριάτικά λουκάνικα

Επιδόρπια

- Φρούτα
- Κολασμένη σοκολατόπιτα με σος φράουλας