Όσο κι αν διαβάσουμε, ακούσουμε, συζητήσουμε ή ενημερωθούμε για το κρασί, τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά του από μία ζωντανή δοκιμή.

Ανταποκρινόμενοι στις δικές σας επιθυμίες, προγραμματίζουμε ήδη γευσιγνωστικά δείπνα, παρουσιάσεις παραγωγών, συνδυασμούς του κρασιού με τα πιο απρόσμενα και πρωτότυπα στοιχεία του σημερινού lifestyle, εκδρομές και επισκέψεις σε οινοποιεία της Ελλάδας, ταξίδια στις γνωστότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του διεθνούς οινικού άτλαντα, και άλλα πολλά. Και σας υποσχόμαστε ότι, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα έχετε στα χέρια σας το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων του House of Wine για το πρώτο τετράμηνο του 2010...

Αλλά... τι θα άξιζε ένα καλό γεύμα χωρίς το τέλειο... ορεκτικό?

Για να ανοίξει λοιπόν η όρεξη, έχουμε εδώ την προ-ανακοίνωση της πρώτης μας γευσιγνωστικής δοκιμής για το 2010:

Wine & Cheese pairing, το ταίριασμα κρασιού και τυριών.

Το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ σε κατανάλωση τυριού, με τα απίστευτα (και όμως αληθινά) 24,5 κιλά κατ' άτομο το χρόνο (οταν στον μισό περίπου πληθυσμό της γης η κατανάλωση είναι λιγότερη από 1 κιλό τον χρόνο) ασφαλώς μας ...υποχρεώνει να μάθουμε περισσότερο για αυτό το είδος που βρίσκεται καθημερινά στο ελληνικό τραπέζι...

Να μάθουμε επίσης με τι ταιριάζει, με ποιά τυριά συμβαδίζουν ποιές κατηγορίες κρασιών.

Για τους γευσιγνώστες κρασιού και τυριού, ο συνδυασμός τους είναι τόσο δύσκολος όσο και επικίνδυνος, και μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες γευστικές δυσαρμονίες. Αλλά ταυτόχρονα, για όσους γνωρίζουν, σε ακραίες επίσης γευστικές απολαύσεις.

Για αυτούς τους λόγους (ή, για να είμαστε ειλικρινείς με αυτούς τους λόγους σαν αφορμή) το House of Wine Club αφιερώνει την πρώτη του εκδήλωση γευσιγνωσίας του νέου χρόνου στο ταίριασμα τυριών και κρασιών (Wine & Cheese Pairing)... μια πραγματική απόλαυση που μπορεί να ενταθεί σημαντικά με τους σωστούς συνδυασμούς.

Τα τυριά... άπειρα, τα κρασιά, άπειρα επίσης. Γι΄αυτό στόχος μας είναι να δοκιμάσουμε μαζί κατηγορίες κρασιών με κατηγορίες τυριών, άξιους δηλαδή "εκπροσώπους" των μεν και των δε...

Ηδη επεξεργαζόμαστε τις τελικές λεπτομέρειες: Την εκτεταμένη λίστα των εκλεκτών τυριών από Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία κλπ. αλλά και αυτών από τις τόσες περιοχές με εκλεκτά τυριά της Ελλάδας, την λίστα των κρασιών, ελληνικών και ξένων, λευκών, ερυθρών, ξηρών, γλυκών κλπ που επάξια θα εκπροσωπήσουν τις κατηγορίες τους στο ταίριασμα με τα τυριά, τα συνοδευτικά, την οργάνωση της εκδήλωσης ώστε να σας μείνει αξέχαστη, και τόσα άλλα...

Σε ένα χώρο που φημίζεται για την ποικιλία τυριών που διαθέτει και την τεράστια εξειδίκευσή του σε αυτά, στο εστιατόριο Milos του Hilton Αθηνών, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και με ελεύθερη προσέλευση από 1:00μμ έως 4:00μμ θα ζήσουμε μαζί με τα μελη του HOW Club, με τους πελάτες και με τους φίλους του House of Wine μιά αξέχαστη εμπειρία οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, μαζί με σπάνια τυριά από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ελλάδα...

Το κόστος συμμετοχής είναι 42 Ευρώ/άτομο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Η κράτηση θέσεων για την εκδήλωση αυτή (αυστηρά περιορισμένος αριθμός 100 συμμετεχόντων) θα αρχίσει σε λίγες μέρες. Οι εγγεγραμμένοι φίλοι του House of Wine, οι πελάτες του και τα μέλη του HOW Club θα ειδοποιηθούν με email την προηγουμένη της έναρξης των κρατήσεων.

Συνιστούμε την έγκαιρη εγγραφή σας, δεδομένου του αυστηρά περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, και του ότι στην προηγούμενη εκδήλωση μας (Πρόβα Χριστουγέννων) υπήρξε λίστα αναμονής 60 τουλάχιστων φίλων μας που δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε και να τους έχουμε κοντά μας.

Μπορείτε εν τούτοις να εξασφαλίσετε την συμμετοχή των ατόμων που επιθυμείτε (μέγιστος αριθμός 4 ατόμων/εγγραφή) με την προεγγραφή σας από σήμερα, στο σύνδεσμο προκράτησης που ακολουθεί, και την οριστική τους κράτηση και εξόφληση μετά την έναρξης των οριστικών εγγραφών.

Μείνετε συντονισμένοι... για ένα αξέχαστο γευσιγνωστικό γεγονός.