Meet the Faces: Εύη & Αντώνης Ντουράκης

 

Που βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή;
Ε: Στο οινοποιείο! Σε αναβρασμό..! Πολλές αλλαγές στο χώρο μας: ανακαίνιση μουσείου/πωλητηρίου, νέο υπόσκαφο κελάρι, πολλά πριβέ πάρτυ, γάμοι και μουσικά δρώμενα και με πλήρεις ανανεωμένες ετικέτες!
Α. Μολις μπηκα στο αμάξι! Σημερα το πρωι κορφολογήσαμε το αμπέλι και τώρα στο οινοποιειο να ετοιμάσουμε τη γραμμη για εμφιάλωση.

Ποια είναι η σχέση σου με το κρασί;
Ε: Στην αρχή καλή, πλέον πολύ καλύτερη! Έχω τελειώσει οικονομικές επιστήμες και εμπλέκομαι σε άλλα μέρη του οινοποιείου εγώ και όχι στην παραγωγή. Όμως, με τα μαθήματα WSET3 στην σχολή του κυρίου Λαζαράκη κατάλαβα πολλά περισσότερα μέσα στο χώρο και απολαμβάνω γευσείς και αρώματα καλύτερα, ακόμη και στα κρασιά του δικού μας οινοποιείου!
Α. Το λατρευω επικίνδυνα! Η μαγεία του οτι ουσιαστικά διαμορφώνεις ενα κρασι απο τη στιγμή που θα φυτέψεις το αμπέλι και κάθε κινηση δικιά σου το επηρεάζει ειναι φαντατικό.

Πώς βίωσες την Covid lockdown εποχή, προσωπικά & επαγγελματικά.
Ε. Επαγγελματικά είχαμε αρκετό πλήγμα όπως και όλοι οι συνάδελφοί μας οινοποιοί στην Κρήτη και την Σαντορίνη. Προσωπικά αφιερώθηκα στην οικογένειά μου και διάβασα πολύ για το κρασί!
Α. Σπιτι, οικογένεια και αναθεώρηση απόψεων για το τι ειναι σημαντικό στη ζωη μου. Στον επαγγελματικό τομέα ήταν κάπως τρομακτικό το γεγονός οτι τα πάντα είχαν σταματήσει.

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο;
Ε. Τα πάντα με καλή παρέα!
Α. Αναλογα το μεζέ.

Ήπιο ή με φυσαλίδα;
Ε. Εξαρτάται το φαγητό. Το παν είναι το σωστό pairing!
Α. Πρώτα φυσαλίδα και μετά ήπιο

Αγαπημένη οινική χώρα και γιατί ;
E: Ελλάδα, αλήθεια, έχει τόσα να σου δώσει γευστικά και τα τελευταία χρόνια η βελτίωση είναι θαυματουργή! Αν μπορούσα να προσθέσω μια ακόμη θα έβαζα σίγουρα Γαλλία.
Α. Αγαπώ Γερμανία. Εζησα τα φοιτητικα μου χρονια εκει και με έχει επηρεάσει αρκετα.

Αγαπημένη ποικιλία και γιατί;
E: Riesling. Για την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα, μια ποικιλία που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν τα πάντα!

Αγαπημένος συνδυασμός κρασιού-φαγητού;
Ε. Αφρώδη με τηγανιτά!
Α. Αρνακι κοκκινιστό με Μανδηλαριά.

Το κρασί έχει εποχή, ώρα και περίσταση;
Ε. Το κρασί δεν έχει ούτε ώρα ούτε περίσταση!
Α. Νομιζω έχει. Πρέπει να είναι όλα στη σωστή σειρά για να το απολαύσεις. Αλλιώς είναι ένα μέσο διαφυγης, που μπορεί να σε πάει σε λάθος δρόμους.

Περιέγραψε μία στιγμή που θυμάσαι κρατώντας ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.
Ε.Λίγο μετά το δεύτερο lockdown, Barolo στο οινοποιείο G.D.VAJRA να δοκιμάζουμε όλους τους κωδικούς με την Francesca Vajra ανακουφισμένοι από την έξοδο από ένα ακόμη Lockdown.
Α. Εκπαιδευτική εκδρομή με τη σχολή στη Σικελία, κοντά στο ηφαίστειο της Αιτνας. Σε ένα αρκετά γνωστό οινοποιειο της περιοχής.

Που αλλού θα ήθελες (αν ήθελες) να είσαι τώρα και τι θα επέλεγες να πιείς και γιατί;
Ε: Θα ήθελα να κάνω βόλτα στα οινοποιεία στην Champagne και να δοκιμάζω όλες τις φυσαλίδες!
Α. Σιγουρα Αμερική με την οικογένεια μου.

Τι σχεδιάζεις για το μέλλον ;
Ε. Όσον αφορά στα επαγγελματικά : να γίνει ακόμη πιο βιώσιμη ανάπτυξη το οινοποιείο μας με σεβασμό στη φύση και να μεγαλώσουμε τους ιδιόκτητους αμπελώνες με 100% βιολογική καλλιέργεια.
Α. Νέους αμπελώνες με έμφαση σε γηγενής ποικιλίες.!

Πόσο κοντά είσαι στους στόχους που έβαλες στο μυαλό σου όταν ξεκίνησες;
Ε. Θεωρώ ότι σαν άνθρωποι το ιδανικό είναι με το που καταφέρνουμε έναν στόχο, να θέτουμε αμέσως τον επόμενο ώστε να υπάρχει διαρκής εξέλιξη.
Α. Καθόλου κοντά! Πάντα θυμάμαι τη φράση “ οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεος γελάει”.

Μοιραστείτε το άρθρο: