Με μερικούς μήνες ξεκούρασης πάνω στις οινολάσπες, το Ασύρτικο Sur Lie του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη κοιτάει κατάματα ακόμα και τα καλύτερα Ασύρτικα από το νησί της Σαντορίνης, προκαλώντας με την ποιότητα του. Μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί βρίσκουμε και ορυκτότητα Σαντορίνης και χαρακτήρα Αλσατικού Riesling και απίστευτο value for money.
Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα κορυφαία όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά όλης της Ευρώπης, με παράδοση αιώνα στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Ασύρτικου. Το Ασύρτικο του Αργυρού είναι μια ‘ήρεμη’ δύναμη ανάμεσα στα Ασύρτικα του νησιού, με εξαιρετική ισορροπία και μια εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη οξύτητα που σαν επίγευση δεν λέει να τελειώσει. Πολλά και εντυπωσιακά τα βραβεία του, και η αναγνώρισή του στο εξωτερικό, υπόσχονται μια θαυμαστή πορεία στην προσπάθεια για εντονότερη εξωστρέφεια του κτήματος.
Tο Ασύρτικο της Γαίας οινοποιείται μόνο με τις άγριες ζύμες του σταφυλιού (γι' αυτό και η ένδειξη ‘Wild Ferment’ στη φιάλη, για να αποτυπώσει την αυθεντικότητα και την τυπικότητα του Ασύρτικου της Σαντορίνης στο 100%. Πρωτο Ελληνικό κρασί και πρώτο Ασύρτικο στο Διαγωνισμό Decanter 2018! Το Ασύρτικο της Γαίας δημιούργησε αίσθηση από την πρώτη του εμφάνιση - και όχι άδικα. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λευκό κρασί που προέρχεται από παλαιά αυτόριζα κλήματα στη Σαντορίνη, οι ρίζες των οποίων έχουν τον τρόπο να ρουφήξουν όλη τη μαγεία του ηφαιστειογενούς terroir του νησιού.
Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα εκφράζεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την τονισμένη του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας.Συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και ζυμαρικά, ριζότο. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.
Ένα βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο με αρκετά φρουτώδη χαρακτηριστικά που κλείνει όμως το μάτι και προς την Σαντορίνη, διαθέτοντας ζωηρό ορυκτό χαρακτήρα και υψηλή οξύτητα. Το οινοποιείο Άκραθος, είναι μία εντελώς καινούρια προσπάθεια στην Χαλκιδική που αν κρίνουμε από αυτό το εξαιρετικό και πολύπλοκο Ασύρτικο που έρχεται στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου, η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική!
Η δημοφιλής και πολυβραβευμένη ετικέτα Vinsanto είναι μία σταθερή αξία στα Ελληνικά γλυκά κρασιά. Όμορφη, ζεστή γλυκύτητα που αντισταθμίζεται από εξαιρετική οξύτητα, οδηγούν σε ένα μεγάλο γλυκό κρασί με πολύ διακριτικό προφίλ. Έχει φανατικούς φαν και σαρώνει τις διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η προσεκτική οινοποίηση και η σωστή παλαίωσή του δίνουν ένα αποτέλεσμα που αγκαλιάζεται σταθερά από τους απανταχού φίλους του Vinsanto.