Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 194

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay
    Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Κλασικό βαρελάτο λευκό κρασί από Chardonnay. Η παραμονή του στο βαρέλι του έχει προσδώσει όμορφα πικάντικες αρωματικές νότες και έχει "μελώσει" σημαντικά τα πρωτογενή αρώματα του φρούτου, η οξύτητα ωστόσο παραμένει ζωντανή και η διάρκεια απόλυτα ικανοποιητική μέχρι το τέλος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Vientzi Single Vineyard
    Vientzi Single Vineyard 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    40%
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σαββατιανό συγκαταλέγεται πια στις σπουδαιότερες γηγενείς ποικιλίες. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ένας από τους παραγωγούς που του αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό η αναγέννηση της, είναι ο Βασίλης Παπαγιάννακος. Αυτό εδώ το single vineyard (Vientzi) Σαββατιανό από παλαιά αμπέλια και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με τα ορυκτά στοιχεία, την πολυπλοκότητα, την αισθητή οξύτητα και την δυνατότητα παλαίωσης είναι ίσως το κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Άσπρος Λαγός Cabernet
    Άσπρος Λαγός Cabernet 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Όμορφο τανικό, πληθωρικό μονοποικιλιακό κρασί που διακρίνεται για το σκούρο πορφυρό χρώμα του και τα πλούσια αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, με ιδιαίτερες νότες πιπεριού. Πλούσια γεύση, με διακριτό το αλκοόλ αλλά και με ωραίες, έντονες τανίνες που καταλήγει σε μακρά, ευχάριστη επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  4. Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα
    Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Το Kτήμα Κυρ-Γιάννη προσθέτει στη single vineyard συλλογή του, την πιο αναγνωρισμένη “βασίλισσα” του ελληνικού αμπελώνα, τη Μαλαγουζιά. Ο καρπός που συλλέγεται από ένα μοναδικό αμπελοτόπι 8στρ. σε υψόμετρο 720μ. στο Αμύνταιο προσδίδει στο τελικό καλλίγραμμο αλλά και πολύπλοκο αποτέλεσμα τις χάρες του δροσερού κλίματος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. 300 Λευκός
    300 Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Η πιο καταξιωμένη ελληνική ποικιλία, το Ασύρτικο, συναντά μία από τις πιο ανερχόμενες ποικιλίες, την Κυδωνίτσα σε ένα κρασί από την Λακωνία με πολύ ωραία φρεσκάδα, φρουτώδες προφίλ και λιγουρευτική γεύση. Είναι ένα λευκό κρασί που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου και σε όλες τις ώρες της ημέρας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Grace
    Grace 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος
    Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    Με ειδικές τεχνικές οινοποίησης και ιδιαίτερη φροντίδα από το αμπέλι ως το μπουκάλι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτό το single-vineyard Ξινόμαυρο (από το ομώνυμο αμπελοτόπι Σκαντζόχοιρος) ξεχωρίζει και συζητιέται πολύ. Ένα ερυθρό κρασί που θα σας ενθουσιάσει, είτε ανήκετε στους ορκισμένους φαν της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, είτε όχι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Truth BIO
    Truth BIO 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    ΠΟΠ λευκό κρασί από ορεινούς αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, που αποτυπώνει το εκπληκτικό terroir της Κεφαλλονιάς. Ο συνδυασμός της θάλασσας με το βουνό του Αίνου με τα άγονα εδάφη, προικίζουν την ποικιλία με φρέσκα αρώματα, οξύτητα και ορυκτά στοιχεία και την κάνουν να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ανερχόμενα σταφύλια στην χώρα. Η εξαιρετική ποιότητα του truth επιβεβαιώνει την δυναμική της Ρομπόλας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι
    Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    To σπάνιο Βοστυλίδι που προέρχεται από τα νησιά του Ιονίου σε μία πολύ ωραία έκφραση από την Κεφαλονιά και από έναν Ελληνικό Συνεταιρισμό που κάνει εξαιρετική δουλειά. 50% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο στην δεξαμενή, με το τελικό χαρμάνι να αποκτά ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα αγκαλιασμένο πολύ όμορφα από τα στοιχεία της δρυός. Είναι ένα κρασί που μπορεί να μας ταξιδέψει και να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Τέχνη Αλυπίας - Ροζέ
    Τέχνη Αλυπίας - Ροζέ 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Cabernet Sauvignon, Merlot, Nebbiolo, Sangiovese, Syrah, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    84%
    Από εκείνα τα κρασιά που δικαιολογημένα δε βγάζουν μια ολόκληρη τη χρονιά λόγω ζήτησης, και παράγεται από έναν ιδιόρρυθμο συνδυασμό ποικιλιών που του χαρίζουν αρώματα κόκκινων φρούτων σε μια ώριμη-«γλυκιά» εκδοχή τους. Μια υποψία γλύκας στο στόμα σε συνδυασμό με δροσιστική οξύτητα και μακρά φρουτώδη επίγευση το κάνουν ακαταμάχητο μόνο του ή σε συνδυασμό με μια νόστιμη μακαρονάδα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  11. Plano Ασύρτικο
    Plano Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    72%
    Δροσερό και ευχάριστο Ασύρτικο από την Δράμα και το Κτήμα Τέχνη Οίνου, σε πιο αρωματικό στιλ και λιγότερο αυστηρό από αυτό της Σαντορίνης, που αποδεικνύει ότι η ποικιλία όπου και να καλλιεργηθεί θα δώσει εξαιρετικά κρασιά. Αποδεδειγμένα μπορεί να εξελιχθεί για αρκετά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Κτημα Αβαντίς - Αγιος Χρόνος Λευκό
    Κτημα Αβαντίς - Αγιος Χρόνος Λευκό 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    85%
    Είναι γνωστό ότι ο Απόστολος Μούντριχας εμπνέεται από τα κρασιά του Ροδανού και μας έχει χαρίσει σπουδαία Syrah. Αυτή την φορά καταπιάνεται με την λευκή ποικιλία Viognier δημιουργώντας μία εξαιρετική έκφραση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περιζήτητα κρασιά του Condrieu. Με υπέροχο πυκνό φρούτο και απρόσμενα υψηλή για τα δεδομένα της ποικιλίας, οξύτητα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Τέσσερις Λίμνες
    Τέσσερις Λίμνες 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά…
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. L’ Esprit du Lac
    L’ Esprit du Lac 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    81%
    Γνωρίζουμε ότι Ξινόμαυρο στο Αμύνταιο μπορεί να δώσει αναζωογονητικά και πολύ ευχάριστα ροζέ κρασιά, πόσο μάλλον όταν φέρει την υπογραφή του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Εδώ έχουμε το δεύτερο ήρεμο και ξηρό ροζέ κρασί από το Κτήμα, όπου επιλέγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια από παλαιούς αμπελώνες σε υψόμετρο 600 μέτρων για την παραγωγή του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah
    Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Syrah 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    60%
    Υπέροχο Syrah, από τους επιβλητικούς αμπελώνες του Μεγάλου Σπηλαίου στην Αιγιαλεία. Το υψηλό υψόμετρο ευνοεί την ποικιλία και την προικίζει με χαρακτηριστικά που μας παραπέμπουν στον βόρειο Ροδανό, όπως τα πικάντικα και τα ανθικά στοιχεία, ενώ η ωρίμαση για περίπου δύο χρόνια σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια και άλλα δύο χρόνια στην φιάλη συμβάλει στην δημιουργία ενός ιδιαίτερα σύνθετου κρασιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί