Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Sole Βιδιανό
    Sole Βιδιανό 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    86%
    17,40 €
    Ποιοι θα μπορούσαν να φέρουν το Βιδιανό από την Κρήτη στην Καβάλα; Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής, δημιουργούν το πρώτο κρασί από Βιδιανό εκτός Κρήτης. Σε μια ποικιλία με μεγάλες δυνατότητες, προστίθεται και 10% Ασύρτικο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
  2. F Foivos Papastratis
    F Foivos Papastratis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Μοσχάτο Λευκό, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    81%
    13,40 €
    Ο Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας νέος οινοποιός που επέλεξε να φτιάχνει κρασιά, περνώντας τα καλοκαίρια των εφηβικών και παιδικών του χρόνο στην Εύβοια, στην περιοχή Αμπέλια, εκεί που βρισκόταν ο ιστορικός Ευβοϊκός αμπελώνας. Επιλέγει τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μοσχάτο σε ίσες αναλογίες, σε ένα blend που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Δροσερό, νεανικό, νόστιμο, ευχάριστο αλλά και με χαρακτήρα είναι σίγουρα από τα κρασιά που πίνονται με της ίδια ευκολία σαν απεριτίφ ή συνοδεύοντας φαγητό.
  3. Emigre
    Emigre 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    100%
    14,90 €
    Το Ασύρτικο βάζει το νεύρο και την δομή και η Κυδωνίτσα τονακαταμάχητο χαρακτήρα της σε ένα υπέροχο χαρμάνι, με ζουμερά αρώματα και γεύσεις φρούτων, φρεσκάδα και απίστευτα νόστιμη γεύση. Μπορεί με την ίδια ευκολία να συνοδεύσει θαλασσινά, λαχανικά και λευκά κρέατα αλλά και να καταναλωθεί σκέτο σαν απεριτίφ.
  4. Κτήμα Αργυρού - Vinsanto Late Release
    Κτήμα Αργυρού - Vinsanto Late Release 2002
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    74,40 €
    1ο σε βαθμολογία κρασί (98/100) ανάμεσα στα 18.093 του Διαγωνισμού Decanter 2021! Ένα από τα σπουδαιότερα γλυκά κρασιά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Ένα Vinsanto που έχει παλαιώσει για τουλάχιστον 16 χρόνια στα κελάρια του Κτήματος Αργυρού στην Σαντορίνη με ασύλληπτη πολυπλοκότητα και πολύ όμορφα ισορροπημένη γλύκα που προέρχεται από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 200 ετών. Αξίζει κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε για να το αποκτήσετε!
  5. Papas
    Papas 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    86,80 €
    Το αμπελοτόπι Πάπας στο Μεγαλοχώρι με υπεραιωνόβια πρέμνα ηλικίας 150 ετών, δίνει ένα σπάνιο και μεγαλειώδες κρασί από Ασύρτικο που ανεβάζει το status των κρασιών της Σαντορίνης ακόμα υψηλότερα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη και η ωρίμαση για 22 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, 2 μήνες σε δρύινη δεξαμενή και για έναν ακόμη χρόνο στην φιάλη, προσδίδουν στο κρασί εκπληκτική δομή και ένταση εκφράζοντας με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir.
  6. Σαντορίνη Νυχτέρι Βενετσάνου
    Σαντορίνη Νυχτέρι Βενετσάνου 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    86%
    31,00 €
    Τα Νυχτέρια είναι κρασιά που παράγονται από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου και ωριμάζουν για ένα χρονικό διάστημα σε βαρέλια. Εδώ ένα τυπικό παράδειγμα αυτού του στιλ κρασιού που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη και αποτυπώνει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και της ποικιλίας. Η Κάναβα που φιλοξενεί το οινοποιείο χτίστηκε το 1947, από την οικογένεια Βενετσιάνου και ξανατέθηκε σε λειτουργία μόλις το 2014.
  7. Abyss
    Abyss 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Σύνθετο βαρελάτο Ασύρτικο από αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο στην Αργολίδα! Μία έκφραση του Ασύρτικου που εστιάζει στον πλούτο, την ένταση και την διάρκεια καθώς έχει ωριμάσει σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 8 μήνες. Ένα γαστρονομικό κρασί που έχει την δομή να απογειώσει πολλά λιπαρά και πληθωρικά πιάτα, είτε βασίζονται στο ψάρι είτε στο κρέας.
  8. Anhydrous Santorini
    Anhydrous Santorini 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Νέα σοδειά τον Μάιο του 2024
    Το Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα φέρνει μία καινούρια ματιά στην απόδοση του μεγαλειώδους terroir της Σαντορίνης. Τα μοναδικά χαρίσματα του, που δημιουργούν η γη, το ηφαίστειο και η θαλάσσια αύρα αποτυπώνονται εξαιρετικά , με το φρούτο να συναντάει την καπνιστή ορυκτότητα, τα απίστευτα επίπεδα οξύτητας και την στιβαρή δομή.
  9. Assyrtiko de Louros
    Assyrtiko de Louros 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    Βαθμολογία:
    93%
    78,40 €
    Το Ασύρτικο γράφει ήδη ιστορία έχοντας βρει το δρόμο του στην παγκόσμια αγορά και ο Χαρίδημος Χατζηδάκης είναι ανάμεσα σε εκείνους που ανεβάζουν το προφίλ της ποικιλίας κατακόρυφα. Ο πιο terroiristas από τους παραγωγούς του νησιού, επιλέγει για τον Πύργο σταφύλια από εκατοντάχρονα αμπέλια, δίνοντας ένα οξειδωτικού στυλ, μοναδικό Ασύρτικο μετά από 24μηνη ωρίμαση σε παλαιά βαρέλια.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί