Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 121-135 από 231

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Orosimo Sauvignon Blanc Fume
    Orosimo Sauvignon Blanc Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Το πολυταξιδεμένο Sauvignon Blanc, κάνει στάση στη Νεμέα και αρπάζει την ευκαιρία να αναδείξει τα χαρίσματά του σε έναν παλιό οικογενειακό αμπελώνα σε υψόμετρο 800m στον Ασπρόκαμπο. Ένα fume υψηλής ποιότητας με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Chablis Grand Cru Vaudesir
    Chablis Grand Cru Vaudesir 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Έχει τη στόφα μεγάλου λευκού κρασιού και το δείχνει. Ετικέτα που φέρνει στο ποτήρι μας ένα Chablis από το κορυφαίο Grand Cru αμπελοτόπι της περιοχής, το Vaudesir. Λεμονάτα αρώματα σε συνδυασμό με τυπική μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα συνθέτουν την εικόνα ενός μεγάλου Chablis.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Corton Charlemagne
    Corton Charlemagne 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Μεγάλη λευκή Βουργουνδία από ένα από τα κορυφαία Grand Cru αμπελοτόπια της περίφημης ζώνης του Côte de Beaune. Παρουσιάζει το περίτεχνο αρωματικό προφίλ που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο κρασί: εξελιγμένα αρώματα που παραπέμπουν σε μέλι, φρέσκους ξηρούς καρπούς και βανίλια, και οξύτητα που απογειώνει την σπιρτάδα του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Capannelle - Chardonnay
    Capannelle - Chardonnay 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    94%
    Μεγάλο βαρελάτο Chardonnay, από ένα από τα πιο ποιοτικά boutique οινοποιεία της Τοσκάνης. Κάθε γουλιά είναι μία συνεχής μάχη ανάμεσα στα φρέσκα αρώματα του φρούτου και τις καπνιστές νότες του δρύινου βαρελιού που φιλοξενεί το κρασί για 10 μήνες. Νικητής - εφόσον το γευστικό ταίριασμα στο τραπέζι είναι σωστό - είναι εκείνος που το απολαμβάνει!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Κτήμα Γεροβασιλείου - Viognier
    Κτήμα Γεροβασιλείου - Viognier 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    22,80 €
    Ιδιαίτερο και εξωτικό λευκό κρασί για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Έντονα αρωματικά με τα πυρηνόκαρπα φρούτα να κυριαρχούν και να αγκαλιάζονται διακριτικά από τα στοιχεία της δρυός, πλούσια γεύση, όμορφη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί.
  6. Emphasis - Ασύρτικο
    Emphasis - Ασύρτικο 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    74%
    Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα εκφράζεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την τονισμένη του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας.Συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και ζυμαρικά, ριζότο. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Chablis Grand Cru Bougros
    Chablis Grand Cru Bougros 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    Έχει τη στόφα μεγάλου λευκού κρασιού και το δείχνει. Ετικέτα που φέρνει στο ποτήρι μας ένα Chablis από το Grand Cru αμπελοτόπι της περιοχής, το Bougros. Λεμονάτα αρώματα σε συνδυασμό με τυπική μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα συνθέτουν την εικόνα ενός μεγάλου Chablis.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Viognier Eclectique Magnum (1,5lt)
    Viognier Eclectique Magnum (1,5lt) 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    65,70 €
    Ένα πραγματικά ξεχωριστό βαρελάτο λευκό κρασί που κερδίζει με την αρμονία, το βάθος και την ένταση που δίνει η σωστή οινοποίηση της όμορφης ποικιλίας Viognier. Θα το απολαύσετε από την πρώτη γουλιά και θα μαγευτείτε από την βασανιστικά πικάντικη επίγευσή του…
  9. Σκυτάλη
    Σκυτάλη 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.0% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό με αρκετές πράσινες ανταύγειες. Το άρωμα του είναι πολύπλοκο, με τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ και τα ορυκτά στοιχεία να κυριαρχούν ακολουθούμενα από νότες ροδάκινου και αμυγδάλου. Στο στόμα είναι πλούσιο με την χαρακτηριστική τραγανή οξύτητα να δημιουργεί κύματα δροσιάς, αισθητή αρμύρα, κάποιες μελένιες πινελιές να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ η επίγευση έχει απίστευτη διάρκεια. Αναμφισβήτητα ένα ‘μεγάλο΄ λευκό κρασί που έχει την δομή για να εξελιχθεί για τουλάχιστον μία δεκαετία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Placet Valtomelloso
    Placet Valtomelloso 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viura, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Ο Álvaro Palacios, ένας από τους πιο σημαντικούς οινοποιούς της Ισπανίας, περιγράφει την λευκή ποικιλία Viura σαν ‘the Chardonnay of the south’. Αν δοκιμάσετε αυτό την εκπληκτική λευκή Rioja θα καταλάβετε γιατί! Κρεμώδες, ξηροκαρπάτο ισορροπημένο, βελούδινο, σύνθετο και με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, μας φέρνει στο μυαλό τις σπουδαίες λευκές Βουργουνδίες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Σαντορίνη Αργυρού Magnum
    Σαντορίνη Αργυρού Magnum 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    71,90 €
    Το Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα κορυφαία της Σαντορίνης, με παράδοση αιώνα στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Ασύρτικου. Το Ασύρτικο του Αργυρού είναι μια "ήρεμη" δύναμη ανάμεσα στα ασύρτικα του νησιού, με εξαιρετική ισορροπία και μια εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη οξύτητα που σαν επίγευση δεν λέει να τελειώσει. Πολλά και εντυπωσιακά τα βραβεία του, και η αναγνώρισή του στο εξωτερικό, υπόσχονται μια θαυμαστή πορεία στην προσπάθεια για εντονώτερη εξωστρέφεια του κτήματος.
  12. Etna Bianco
    Etna Bianco 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Carricante, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Το χρώμα του είναι λαμπερό χρυσαφένιο με αρκετές πράσινες αποχρώσεις. Στο άρωμα του επικρατούν τα πυρηνόκαρπα φρούτα όπως το ροδάκινο, το βερίκοκο αλλά και το αχλάδι ενώ στο τέλος αναδύονται κάποιες νότες ορυκτότητας. Η γεύση του είναι λιπαρή, με δροσιστική οξύτητα με ευχάριστο φρουτώδες τελείωμα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Chablis Grand Cru Les Clos
    Chablis Grand Cru Les Clos 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Ένα εξαιρετικό κρασί, ίσως το µοναδικό που µπορεί να αποδώσει πιστά τα χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής του Chablis. Το χρώµα ένα απαλό χρυσοκίτρινο µε πρασινωπές ανταύγειες. Ραφινάτη µύτη µε αρώµατα κρίνου (Fleur de lys), µελιού και γλυκού από λεµόνι. Εκπλη-κτικό βάθος και βελούδινη αίσθηση («λιπαρή») στο στόµα µε µερικούς θαλασσινούς τόνους. Έντονη και µακριά επίγευση. Μετά από 5 µε 6 χρόνια γίνεται ακόµα πιο πολύπλοκο µε λεπτά αρώµατα. Ένα κρασί µε ασύγκριτη φινέτσα. Τα κρασιά δείχνουν εξαιρετική γευστική καθαρότητα και ένα ευχάριστο λουλουδάτο στυλ. Το Chablis έχει µεταλλικό χαρακτήρα σχεδόν υφάλµυρο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Αρβανιτίδη - Μαλαγουζιά
    Αρβανιτίδη - Μαλαγουζιά 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Μία Single vineyard Μαλαγουζιά από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Άγιος Κωνσταντίνος, στο Ασκό σε υψόμετρο 500-550 μέτρων, με απίστευτα νόστιμη και δροσερή γεύση αλλά και ευχάριστα αρώματα φρέσκων φρούτων και βοτάνων. Είναι από τα κρασιά αυτά που τελειώνει το μπουκάλι, χωρίς να το καταλάβει κανείς!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Τρια Αμπέλια
    Τρια Αμπέλια 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14,5% alc.
    70,70 €
    Αυτό είναι το πρώτο κρασί από το νέο εγχείρημα της πιο εμβληματικής προσωπικότητας της Σαντορίνης, του Πάρι Σιγάλα. Ένα Ασύρτικο ασύλληπτης καθαρότητας και πολυπλοκότητας, με λιπαρότητα που εκπλήσσει, ορυκτότητα και λεμονάτα στοιχεία και μία υπέροχα αλμυρή επίγευση. Κορυφαίος συνδυασμός δύναμης και κομψότητας!
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί