| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Αγιορείτικο Άβατον Gold 2014

Βαθμολογία:
94% of 100 9
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
42,80 €
  • Αγοράστε 6 με 39,38 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
533
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Λημνιό, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
Το Αγιορείτικο Άβατον είναι ένα κομψό κρασί με σκούρο κόκκινο χρώμα, με αρώματα φρούτων, βανίλιας και μπαχαρικών, με στόμα πλούσιο και με μεγάλη επίγευση. Συνδυάζεται τέλεια με κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.
Το Αγιορείτικο Άβατον εμφανίζεται με ένα βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, γεμάτο με εξαιρετική δομή, ζεστό, με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας. Είναι ένας οίνος μακρόχρονης παλαίωσης (vin de garde), που ωριμάζει σε βαρέλια γαλλικής δρυός 300 λίτρων. Τα αρώματα του κρασιού, αρμονικά δεμένα με αυτά του ξύλου θα ολοκληρωθούν σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο με την παραμονή του μέσα στις φιάλες. Σερβίρεται στους 16 – 18οC διπλά σε κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Τσάνταλη (Οινοποιία)
Περιγραφή Παραγωγού Αμπελώνας: Τα κλήματα από τα οποία προέρχεται το Αγιορείτικο Άβατον, βρίσκονται σε δύσβατες ορεινές πλαγιές του Αγίου Όρους και κλαδεύονται αυστηρά από τους αμπελουργούς της εταιρίας, ώστε να δώσουν λίγο αλλά υψηλής ποιότητας και μεγάλης συμπύκνωσης καρπό.
Kαλλιέργεια: Η καλλιέργεια είναι πιστοποιημένα βιολογική από την ΔΗΩ, το σήμα της οποίας εμφανίζεται στη φιάλη. Σύμφωνα με την βιολογική αμπελουργία, δε χρησιμοποιούνται καθόλου χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Η αμπελοκαλλιέργεια στο Άγιο Όρος προσφέρεται για βιολογική, αφού έχει ένα σπάνιο οικοσύστημα με ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, απουσία ασθενειών και απομόνωση από την επίδραση άλλων καλλιεργειών.
Τρύγος: Λημνιό – Μέσα Σεπτεμβρίου, Cabernet Sauvignon- το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια οινοποιούνται στο αναπαλαιωμένο από την εταιρία οινοποιείο στο Μετόχι Χρωμίτσας. Καινούριες ανοιχτές δρύινες δεξαμενές παίζουν το ρόλο που σύμφωνα με την Αγιορείτικη παράδοση, έπαιζαν παλιά οι “παραβούτες”. Δηλαδή ο μούστος μαζί με τα στέμφυλα “βράζουν” για πολλές ημέρες σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα και το ξύλο της δεξαμενής που μαλακώνουν έτσι από το κρασί και το κάνουν πιο πολύπλοκο αρωματικά. Μια τεχνική που τη συναντάμε επίσης στα μεγάλα chateau του Μπορντό για την οινοποίηση σταφυλιών μεγάλης συμπύκνωσης.
Κατηγορία: Αγιορείτικος Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (βιολογικός)
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Ποικιλίες: Λημνιό- Cabernet Sauvignon
Χαρακτηριστικά: Το Αγιορείτικο Άβατον εμφανίζεται με ένα βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι εντυπωσιακό, γεμάτο με εξαιρετική δομή, ζεστό με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια συγκλονιστική επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας.
Παλαίωση: Το Αγιορείτικο Άβατον είναι ένας οίνος μακρόχρονης παλαίωσης (vin de garde), που ωριμάζει σε καινούρια μικρά δρύινα βαρέλια, για να δώσει πιο σύνθετα και εξελιγμένα αρώματα παλαίωσης, που θα ολοκληρωθούν σε ένα εντυπωσιακό μπουκέτο με την παραμονή του μέσα στις φιάλες.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 18 - 20°C διπλά σε κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.
Χρώμα Ερυθρός
Διεθνής Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Ελληνική Ποικιλία Λημνιό
Κατηγορία Ποιότητας Αγιορείτικος ΠΓΕ
Χρονιά 2014
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Χαλκιδική
Έδαφος Βαθύ αμμοαργυλώδες, φτωχό σε βάσεις και οργανική ουσία , με όξινο PH. Η σύστασή του λειτουργεί ως ασπίδα στην ηλιακή ακτινοβολία διατηρώντας τις θερμοκρασίες χαμηλές το καλοκαίρι. H ελαφριά υφή του αναγκάζει τις ρίζες να εισχωρήσουν στο πλούσιο γρανιτικό
Υψόμετρο ‘Εως και 250 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας
Παραγωγική Διαδικασία Τα σταφύλια οινοποιούνται στο αναπαλαιωμένο από την εταιρία οινοποιείο στο Μετόχι Χρωμίτσας. Ανοιχτές δρύινες δεξαμενές παίζουν το ρόλο που σύμφωνα με την Αγιορείτικη παράδοση, έπαιζαν παλιά οι “παραβούτες». Ο μούστος μαζί με τα στέμφυλα βράζουν σε επαφή
Ποσότητα 750ml
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 14%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά πολύπλοκα με μεγάλη συμπύκνωση
Ταιριάζει με Ζυμαρικά Κόκκινα, Κρέας Αρνίσιο Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Αρνίσιο Μαγειρευτό Λευκό, Κρέας Αρνίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Αρνίσιο Ψητό Φούρνου, Κρέας Μοσχάρισιο Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Μοσχάρισιο Μαγειρευτό Λευκό, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Φούρνου, Κρέας Χοιρινό Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Χοιρινό Ψητό Φούρνου, Κυνήγι Μαγειρευτό Κόκκινο, Κυνήγι Μαγειρευτό Λευκό, Κυνήγι Ψητό Σχάρας, Κυνήγι Ψητό Φούρνου, Πίτες με Κρέας, Πουλερικά Μαγειρευτά Κόκκινα

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά