You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Λευκά Κρασιά
-
Κτήμα ΑΛΦΑ - Sauvignon Blanc Magnum 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
48,50 €Ένα από τα απόλυτα λευκά best-sellers της Ελληνικής αγοράς - και όχι άδικα… Το λευκό Κτήμα Άλφα αποτυπώνει μία μοναδική πλευρά της προσωπικότητας του Sauvignon Blanc, με στυλ που ισορροπεί ανάμεσα στον παλιό και το νέο κόσμο, αισθησιακά αρώματα σε μύτη και στόμα, και τέλεια οξύτητα. Το λευκό Κτήμα Άλφα είναι ένα κρασί που εξαντλείται γρήγορα από την αγορά γιατί οι φανατικοί του φίλοι δεν μπορούν να φανταστούν την ζωή τους (και την καλοπέρασή τους) χωρίς αυτό… -
Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
40,20 € Φτάνει μέχρι 36,98 €Η χρήση γηγενών ζυμών εκτοξεύει την πολυπλοκότητα του νέου Ασύρτικου από το κτήμα Γαβαλά, αφήνοντας να εκφραστούν ολοκάθαρα τα χαρακτηριστικά της Θηραϊκής γης. Ορυκτότητα και οξύτητα στο Θεό, από δίπλα φρούτο μεσαίας έντασης το οποίο κινείται στην παλέτα των εσπεριδοειδών και στόμα δομημένο όπως θα περιμέναμε από μια αυστηρή Σαντορίνη που πίνεται τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου. -
Vinsanto Γαβαλά 2016
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 10% alc.
40,80 € Φτάνει μέχρι 37,54 €Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες. -
Άφουρα 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
40,30 € Φτάνει μέχρι 37,08 €Άφουρα έλεγαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην Σαντορίνη. Σε τέτοια βαρέλια έχει ωριμάσει και αυτή η εξαιρετική έκφραση Σαντορίνης του Anhydrous, που φέρει την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. Έχοντας αποκτήσει ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα και αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, έχει ήδη κερδίσει θέση στα μεγάλα κρασιά του νησιού! -
Νυχτέρι Γαβαλά 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
44,00 € Φτάνει μέχρι 39,60 €Το παραδοσιακό Νυχτέρι του νησιού της Σαντορίνης αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του Γαβαλά και προέρχεται από υπερώριμο Ασύρτικο που οδηγεί σε υψηλότερο αλκοολικό τίτλο και υπολειπόμενα σάκχαρα. Μπορεί το πάτημα των σταφυλιών να μη γίνεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το κρασί με την παρατεταμένη παλαίωση στο βαρέλι αποτελεί ένα φόρο τιμής στο μοναδικό αυτό στυλ. -
Monemvasia - Malvasia
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Επιδέχεται Παλαίωση
43,20 € Φτάνει μέχρι 39,74 €17 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του. -
Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
43,40 € Φτάνει μέχρι 39,93 €Ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα. -
Κτήμα Αργυρού - Vinsanto First Release 2015
Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
40,90 €Τα Vinsanto του Κτήματος Αργυρού είναι μία σταθερή αξία στα Ελληνικά γλυκά κρασιά. Εδώ η ζεστή γλυκύτητα που αντισταθμίζεται από εξαιρετική οξύτητα και η συμπύκνωση του οδηγούν σε ένα εξαιρετικό κρασί. Η προσεκτική οινοποίηση και η σωστή παλαίωσή του δίνουν ένα αποτέλεσμα που αγκαλιάζεται σταθερά από τους απανταχού φίλους των γλυκών κρασιών, σαρώνοντας τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. -
Πυρίτης 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
47,10 €Μύτη ευγενική, γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και κοφτερή οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα. Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή carpaccio σολομού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών. -
The Illustrious Molavi - Hartman 2018
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ξινόμαυρο, Ρωμαίικο , Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 11.5% alc.
43,50 €H Κρήτη συναντά τον βορρά σε ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί. Ο Laurents Hartman, γνωστός για την παραγωγή εξαιρετικών αφρωδών οίνων, και ο Afshin Molavi από το οινοποιείο Μανουσάκη στην Κρήτη δημιουργούν ένα εξαιρετικό αφρώδες κρασί, περιορισμένης παραγωγής, φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας που πάει το παιχνίδι στην επόμενη πίστα. Το κρητικό Ρωμείκο που προέρχεται από παλαιά αμπέλια σε υψόμετρο 550-600 μέτρων στο Ρέθυμνο και το βορειοελλαδίτικο Ξινόμαυρο από αυτόριζα κλήματα στο Αμύνταιο στα 700 μέτρα υψόμετρο, σε συνδυασμό με την ωρίμαση για 4 χρόνια στην φιάλη με τις οινολάσπες οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και φινετσάτο αφρώδες με αναπάντεχα λεμονάτο χαρακτήρα. -
Σαντορίνη Cuvee 15 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14,5% alc.
45,00 €Η νέα σοδειά τον Σεπτέμβριο του 2024Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης επεμβαίνει στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, σε αυτό το κρασί πολύ μικρής παραγωγής, προσπαθώντας να αποτυπώσει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα αυτό που η γη της Σαντορίνης μπορεί να δώσει. Σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, ιθαγενείς ζύμες, φιλοσοφία ελάχιστης παρέμβασης στο οινοποιείο και μια θαυμάσια έκφραση της μοναδικότητας του terroir του νησιού.Εξαντλημένο