ι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του2013 είναι εδώ!
Οι Πρωταθλητές-1ο Εξάμηνο 2013
Νάτοι λοιπόν οι Πρωταθλητές του 2013!

Είναι τα κρασιά που ήρθαν πρώτα σε πωλήσεις φιαλών στο House of Wine. Τα κρασιά που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές σας ολόκληρο το 2013 και αναδείξατε σε Πρωταθλητές!

Όπως πάντα, δημοσιεύουμε 4 λίστες "Πρωταθλητών": Η πρώτη, οι λεγόμενοι "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών" περιλαμβάνει τα κρασιά εκείνα, ασχέτως χρώματος, που αγοράσατε εσείς περισσότερο από το House of Wine ολόκληρο το 2013. Οι υπόλοιπες είναι οι Πρωταθλητές των ερυθρών, λευκών και ροζέ, και περιλαμβάνουν τα κρασιά που διακρίθηκαν  σε αυτές τις κατηγορίες. Οι πρωταθλητές "μετρούν" αριθμό φιαλών που αγοράσατε.

Την έκπληξη έκανε εφέτος ο Άνεμος Ερυθρός του Γιώργου Παλυβού, το "μικρό" του Αγιωργίτικο, που σχεδόν πάνω στο νήμα απέσπασε την πρώτη θέση από το "Χάρισμα Γης Λευκός" που φαινόταν μέχρι το Δεκέμβριο το "φαβορί" και έγινε ο Πρωταθλητής των Πρωταθλητών!

Αλλά η κυριαρχία του κτήματος Αβαντίς συνεχίστηκε και χωρίς την πρώτη θέση: 2η, 3η και 5η θέση ήσαν δικές του. Εφέτος έχουμε όμως αριθμητική υπεροχή του κτήματος Κυρ-Γιάννη, που καταλαμβάνει 4 στις 10 θέσεις της λίστας, από την 7η μέχρι και την 10η! Ανάμεσά τους, στην 5η θέση η Βιβλία Χώρα Λευκός, που ανέβηκε εκεί από την περυσινή της 8η θέση.

Η "εφτάψυχη" Vina Esmeralda, μόνιμα στις 3 πρώτες θέσεις μέχρι το 2011, όταν έπεσε στην 5η, σκαρφάλωσε και πάλι το 2012 στην 3η θέση και εφέτος βρίσκεται στην τέταρτη θέση! Όπου αποδεικνύεται ότι το σοφά φτιαγμένο και τιμολογημένο κρασί εκτιμάται πάντα και δύσκολα ξεχνιέται από τους φίλους του!

Ας δούμε λοιπόν τους Πρωταθλητές μας, στην Γενική κατηγορία και στις κατηγορίες Λευκών, Ερυθρών και Ροζέ... και τα ξαναλέμε.

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του  2013
 
1Άνεμος Ερυθρός (Κτήμα Παλυβού)6,30 €
Πρωτιά εφέτος στo "μικρό" Αγιωργίτικο του Γιώργου Παλυβού, που είναι μικρό στην τιμή αλλά καθόλου μικρό στα χαρακτηριστικά: Μια Νεμέα για το καθημερινό μας τραπέζι, φρουτώδης με αρώματα κόκκινων φρούτων και με χαμηλές σχετικά τανίνες, γεμάτη γεύση και καλή επίγευση, ένα εύκολο σε τιαριάσματα κρασί για πολλά και διάφορα καθημερινά πιάτα.
Περισσότερα...
 
2Χάρισμα Γης Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)4,90 €
Έχασε την πρώτη θέση κυριολεκτικά "πάνω στο νήμα"! Κρασιά σαν το Charisma μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο αλλά να αγοράζουμε με έξυπνο τρόπο. Μπορεί η προσιτή τιμή του να αποτελεί το αρχικό κίνητρο αγοράς, ωστόσο τόσο γευστικά όσο και αρωματικά, πείθει ότι σίγουρα θα επιστρέψετε σε αυτό!
Περισσότερα...
 
3Κτήμα Αβαντίς - Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)6,80 €
1ο σε πωλήσεις κρασί το 1ο Εξάμηνο του 2013! Δίκαια, όταν μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό του το εξαιρετικό λευκό, κερδίζει επάξια τμιά από τις καλύτερες σχέσεις ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine,
Περισσότερα...
 
4Viña Esmeralda (Torres)7,30 €
Το σχεδόν μόνιμο στις 3 πρώτες θέσεις  κρασί του House of Wine μέχρι την προηγούμενη περίοδο επιβεβαιώνει  με την 4η θέση του την σημαντική του επιρροή  στις προτιμήσεις σας και την απίστευτη ποιοτικήαντοχή του στο χτόνο!. Ενα κρασί με κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής!
Περισσότερα...
 
5Χάρισμα Γης Ερυθρός (Κτήμα Αβαντίς)4,90 €
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 ευρώ, το ευβοϊκό Βραδιανό και το διεθνές Merlot προσδίδουν Charisma-τικές γεύσεις και αρώματα σε ένα κρασί-ιδανική επιλογή-για την καθημερινότητα σας.
Περισσότερα...
 
6Bιβλία Χώρα Λευκός ((Βιβλία Χώρα)11,30 €
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό..
Περισσότερα...
 
7Παράγκα Λευκός (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)