Τι θα πιουν οι συνεργάτες του Ηοuse of Wine τις γιορτές

Τέσσερις συνεργάτες του House of Wine μας δίνουν τις δικές τους προσωπικές επιλογές για αυτές τις γιορτές.

Γιοβάννα Λύκου (retail &communication manager)
Η ζωή στην κάβα τα Χριστούγεννα είναι εξαιρετικά πιεστική, δημιουργική βεβαίως και αστεία αλλά κυρίως γεμάτη από αυτήν τη ντόπα που μας θυμίζει για ποιο λόγο αγαπάμε τόσο τη δουλεία μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν έχεις επιλέξει για μερικές χιλιάδες ανθρώπους το τι θα πιουν να σκεφτείς καθαρά το τι θα πιεις εσύ. Όπως κάθε χρονιά τα κρασιά θα αποφασίσουν το μενού και το pairing μου θα αφορά περισσότερο συμβολισμούς παρά by the book συνδυασμούς.

Nyetimber Classic Cuvee γιατί το οτι τα πράγματα αλλάζουν είναι για καλό και έχει πλάκα να απολαμβάνουμε ένα απίθανο κρασί από μια περιοχή που μέχρι πρότινος δεν ηταν στον οινικό χάρτη. Champagne Pierre Gimonnet & Fils Rose de Blancs γιατί η Σαμπάνια είναι υπέροχη και μπορεί να είναι και value for money! Ni Κτήμα Χατζηβαρύτη γιατί είναι νόστιμο και η σπιρτάδα του θυμίζει τη δυναμική και το χαμόγελο της Χλόης Χατζηβαρύτη! Tαμπούρι Σπάνιες Γαίες Κτήμα Στροφιλιά γιατί είναι η πιο σπουδαία Σπάνια Γαία από το πιο σπουδαίο κορίτσι του ελληνικού κρασιού! Μπλε Αλεπού mgn Κυρ Γιάννη σε μια πιο πίσω χρονιά γιατί με περιμένει στην κάβα μου εδώ και μερικά χρόνια κια τώρα ήρθε η ώρα του. Martell Cordon Bleu γιατί κάθε γουλιά του θυμίζει τι γεύση έχει ο παράδεισος!

 

Τάνια Μαντά (retail sommelier)
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέρνουν μαζί τους τη μαγεία των εορτών. Από το γιορτινό τραπέζι βεβαίως και δε μπορεί να απουσιάζει το κρασί! Αυτή τη χρονιά λέω να ξεκινήσω τη βραδιά με την αγαπημένη μου τάση για τη χρονιά που φεύγει, τo ροζέ Prosecco! Τα ποτήρια θα γεμίσουν με το υπέροχο Prosecco Brilla Rose που σα διπλός πράκτορας θα είναι και δροσιστικό απεριτίφ και το κρασί που θα συνδυαστεί με τα πρώτα πιάτα. Για το κυρίως μέρος του δείπνου θα έχει ήδη μεταγγιστεί το εξαιρετικό Ξινόμαυρο του Θυμιόπουλου, Γη και Ουρανός. Καλές γιορτές!

 

Τζίνα Τρίκκα (wine sales)
Η αντιστροφή μέτρηση για τις γιορτές έχει αρχίσει. Όλοι λίγο πολύ στο άκουσμα των Χριστουγέννων σκεφτόμαστε νόστιμες γιορτινές συνταγές, με τη συνοδεία πάντοτε των κρασιών εκείνων που θα απογειώσουν τα πιάτα και τη γεύση μας. Και τι πιο γιορτινό για να ξεκινήσει η βραδιά από μία Veuve Clicquot Brut μαζί με ένα πλατό λευκών και κίτρινων τυριών! Για τη συνέχεια, μία άκρως χριστουγεννιάτική γαλλική συνταγή: το Μοσχάρι μπουργκινιόν, συνδυάζοντάς το με ένα Beaune Premier Cru “Clos Des Ursules” 2017, θα κλέψει τις εντυπώσεις. Οι βελούδινες τανίνες, τα αρώματα των ώριμων κόκκινων φρούτων, καθώς και η υψηλή του οξύτητα,έρχονται σε πλήρη ισορροπία με το πιάτο, προσφέροντας μία τρομερή γευστική εμπειρία. Δε θα μπορούσαμε ακόμη να παραλείψουμε το γλυκό από το φετινό μας χριστουγεννιάτικο τραπέζι.Για το λόγο αυτό, μία κλασική και αγαπημένη σε όλους μους σοκολάτας παρέα με ένα ποτήρι Titanas από το Κτήμα Σκούρα θα είναι ιδανική επιλογή. Εδώ, το Μαυρόστυφο ταιριάζει αρμονικά με τη μους προσδίδοντας ταυτόχρονα τη γευστική πολυπλοκότητα που του αρμόζει. Καλές γιορτές σε όλους και εις υγείαν!

Aλέξανδρος Γκαραφλής (wine sales)
Φέτος θα περάσω τις γιορτινές μέρες με την οικογένεια και τους φίλους μου. Έχοντας στολίσει το σπίτι, με τη μικρή μου αδερφή, σκέφτομαι και ποιες θα είναι οι κατάλληλες επιλογές κρασιού. Για το καλωσόρισμα λοιπόν θα τους ετοιμάσω διάφορες σαλάτες και μια πιατέλα με επιλεγμένα λευκά τυριά. Θα τα προσφέρω με λευκό κρασί Maison Castel Touraine Sauvignon Blanc 2020 καθώς και με το Chablis Bernard Defaix 2019 από Chardonnay. Όσο προχωράει η βραδιά και σιγά σιγά χαλαρώνουμε, θα ανοίξω την Λημνιώνα Ζαφειράκη Ερυθρός 2019, για να τιμήσω και τον τόπο μου. Στο γιορτινό τραπέζι θα φιγουράρουν το πληθωρικό, γεμάτο εντάσεις Amarone Della Valpolicella Classico “Consorzio” 2017 από το Βένετο της Ιταλίας, το οποίο θα συνοδεύσει το χοιρινό κότσι με δαμάσκηνα και κυδώνια σιγομαγειρεμένο στη γάστρα. Το πιπεράτο Crozes Hermitage 2018 από το Ροδανό της Γαλλίας, που θα ταιριάξει εξαιρετικά με το πιπεράτο χοιρινό μαγειρεμένο με πιπεριές και πληθώρα τυριών στο φούρνο. Για επιδόρπιο, θα στολίσω το τραπέζι με το Vinsanto By Gaia 2008! Ένα εξαιρετικό Σαντορινιό Vinsanto, αφιλτράριστο παρακαλώ, για να μη χάσει ούτε ίχνος από τα εκλεπτυσμένα αρώματα και την απολαυστική του γεύση. Το οποίο θα συνοδεύσει φυσικά το γαλακτομπούρεκο με φρέσκο βούτυρο και μελομακάρονα με την μυστική συνταγή της Καππαδόκισας γιαγιάς, που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί, κλείνοντας έτσι γλυκά την αξέχαστη αυτή βραδιά!

 

Μοιραστείτε το άρθρο: