Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 96

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  2. 100% Crispy Assyrtiko
    100% Crispy Assyrtiko 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    15,30 €
    Είναι όλα όσα λέει το πλήρες όνομά του: 100% Crispy Assyrtiko Old Bush Vines Wild Fermented. Το Κτήμα Μουσών καταφέρνει να δώσει σε ένα ηπειρωτικό Ασύρτικο, νησιωτικό νεύρο και βορειοελλαδίτικη σπιρτάδα. Πλούσιο και παιχνιδιάρικο, καλοδουλεμένο και ξεμυαλιστικό θα γίνει μία από τις πιο value επιλογές της ποικιλίας.
  3. Καραμολεγκος 34
    Καραμολεγκος 34 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    35,30 €
    Κρυστάλλινη έκφραση του Ασύρτικου της Σαντορίνης με δύναμη, φινέτσα, νεύρο και λεμονάτο προφίλ που παράγεται από παλαιούς αμπελώνες. Ένα κρασί αντάξιο της ιστορίας του Σαντορινιού αμπελώνα που μετρά ήδη 34 αιώνες αδιάκοπης αμπελοκαλλιέργειας. Το απόλυτο κρασί για εκλεκτή ψαροφαγία.
  4. 52 Peaks
    52 Peaks 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    19,80 €
    Ένα Single vineyard Chardonnay από το ολοκαίνουριο οινοποιείο Navitas της Μαρίας Δημητριάδη, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο με θέα τις 52 κορυφές του Ολύμπου. Μια υπέροχη έκφραση της ποικιλίας με τραγανή οξύτητα και έντονο χαρακτήρα εσπεριδοειδών που μας φέρνει στο μυαλό σπουδαία κρασιά από το ψυχρό Chablis. Είναι πιστοποιημένο vegan κρασί.
  5. Pewsey Vale Riesling, The Contours Eden Valley
    Pewsey Vale Riesling, The Contours Eden Valley 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    29,10 €
    Λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πολλές πράσινες ανταύγειες. Η πολύχρονη ωρίμαση στην φιάλη έχει οδηγήσει σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύνολο με αρώματα lime, λεμονόχορτου, ταγιού, brioche, μοσχοκάρυδου, πέτρας αλλά και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα έχει βάθος φρούτου που εμφανίζεται πιο ώριμο και παίρνει την μορφή της μαρμελάδας, τα ορυκτά στοιχεία είναι πιο έντονα, η οξύτητα είναι κοφτερή ενώ η επίγευση είναι ιδιαίτερα μακρά.
  6. Λούροι Πλατια
    Λούροι Πλατια 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    60,80 €
    Από ένα αμπελοτόπι στον Πύργο, που ονομάζεται Λούροι Πλατιά, με κλίματα ηλικίας μεγαλύτερης των 150 ετών παράγεται μία συγκλονιστική Σαντορίνη που ωριμάζει για σχεδόν ένα χρόνο πάνω στις οινολάσπες του αποκτώντας εξαιρετικά σύνθετο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Ένα ακόμα κρασί από το οινοποιειο του Αρτέμη Καραμολέγκου, ωδή στο Ασύρτικο της Σαντορίνης, που κερδίζει διθυραμβικές κριτικές και σπουδαίες διακρίσεις από όλο τον οινικό κόσμο.
  7. Χατζηβαρύτη - Ni
    Χατζηβαρύτη - Ni 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    24,20 €
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μία νέα ταλαντούχα οινοποιός βάζει την σφραγίδα της στα καινούρια κρασιά του ομώνυμου οινοποιείου, που οινοποιούνται με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το Ni είναι ένα από τα τρία βιολογικά κρασιά ‘φυσικής προσέγγισης’ της σειράς minimus. Ένας υπέροχος συνδυασμός της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη που ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τα στέμφυλα και εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα. Ένα τύπου ‘orange’ κρασί με πολύ ωραίο ώριμο φρούτο και πλούσιο στόμα.
  8. Seiradi PFC Cuvee Topos
    Seiradi PFC Cuvee Topos 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μονεμβασιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    23,20 €
    Η Αγροτική Κοινότητα Πάρου οινοποιεί με γνώση και διάθεση πειραματισμού τις γηγενείς ποικιλίες επαναπροσδιορίζοντας το πραγματικό δυναμικό τoυς. σε συνάρτηση με το terroir. Για το Cuvee Topos επιλέγονται αμπέλια σε υψόμετρο 350-450 m ιδιότυπου terroir που σε συνάρτηση με τη καλή χρήση της δρυός δίνουν ένα απολαυστικά εναλλακτικό πρόσωπο της Μονεμβασιάς. Γεμάτο κρασί, με δομημένη γεύση, μίνεραλ αισθητική και μεγάλης διάρκειας γουλιά.
  9. Julius
    Julius 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    39,70 €
    Ένα από τα πιο ιστορικά Riesling της Αυστραλίας και ένα από τα καλύτερα που παράγονται εκτός του τριγώνου «Γερμανία – Αλσατία – Αυστρία». Αν και το Julius είναι γνωστό για τις εκπληκτικές δυνατότητες παλαίωσης του (στο οινοποιείο μπορεί κάποιος να δοκιμάσει φιάλες 20 ετών ή και πιο παλιές), μπορεί να σαγηνεύσει ακόμη και φρέσκο.
  10. Chateau Julia - Ασύρτικο
    Chateau Julia - Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    15,50 €
    Δημοφιλές Ελληνικό λευκό που διατηρεί τις χάρες της μεγάλης ποικιλίας του Ασύρτικου, δίνοντάς της όμως χώρο να εκφραστεί διαφορετικά. Καλή οξύτητα, φρέσκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια κάνουν το κρασί αυτό μία εξαιρετική επιλογή σε τραπέζι παρέας ψαροφάγων!
  11. Papas
    Papas 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    86,80 €
    Το αμπελοτόπι Πάπας στο Μεγαλοχώρι με υπεραιωνόβια πρέμνα ηλικίας 150 ετών, δίνει ένα σπάνιο και μεγαλειώδες κρασί από Ασύρτικο που ανεβάζει το status των κρασιών της Σαντορίνης ακόμα υψηλότερα. Η εξαιρετική πρώτη ύλη και η ωρίμαση για 22 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή, 2 μήνες σε δρύινη δεξαμενή και για έναν ακόμη χρόνο στην φιάλη, προσδίδουν στο κρασί εκπληκτική δομή και ένταση εκφράζοντας με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir.
  12. Χατζηβαρύτη - Mi
    Χατζηβαρύτη - Mi 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    22,90 €
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, το νέο αίμα του ομώνυμου οινοποιείου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχοντας αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε αρκετές οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, επιστρέφει και βάζει την υπογραφή της στα νέα κρασιά του οινοποιείου. Η φιλοσοφία της είναι οι φυσικές προσεγγίσεις και εκφράζεται απόλυτα στην τριλογία κρασιών minimus. To mi είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό Ασύρτικο, του οποίου ο χυμός μένει για δύο ημέρες με τα στέμφυλα, ζυμώνει εν συνεχεία με τις αυτόχθονες ζύμες σε παλιά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται χωρίς διαύγαση ή φιλτράρισμα. Ένα κρασί που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα ΄φυσικά κρασιά’.
  13. Pouilly Fume Jean Max Roger
    Pouilly Fume Jean Max Roger 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα
    28,40 €
    Ευχάριστο λευκό από την περίφημη περιοχή του Pouilly Fume στο Λίγηρα.
  14. Jim Barry Lodge Hill Riesling
    Jim Barry Lodge Hill Riesling 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Riesling, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    22,90 €
    Το χρώμα του είναι λαμπερό αχυροπράσινο. Η αρωματική παλέτα περιλαμβάνει έντονα εσπεριδοειδή με κυρίαρχο το λεμόνι, πεπόνι, λευκά λουλούδια, πικάντικα στοιχεία που παραπέμπουν σε τζίντζερ και ορυκτότητα. Στην γεύση η οξύτητα είναι αισθητή, χαρίζοντας νεύρο, οι γεύσεις ακολουθούν τα αρώματα της μύτης ενώ η επίγευση του είναι μακρά και εστιάζει στα ορυκτά στοιχεία. Η εξέλιξη του για μερικά χρόνια στην φιάλη θα του προσδώσει ακόμα πιο έντονο ορυκτό χαρακτήρα και μελένια αρώματα.
  15. Chablis
    Chablis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    65%
    25,70 €
    Τίμιο και καθαρό λευκό από την περιοχή του Chablis. Εκφράζει όμορφα την τυπικότητα της ποικιλίας και της προέλευσης και χαρίζει έντονη οξύτητα που δροσίζει και ξεδιψάει.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί