Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 132

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Άφουρα
    Άφουρα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Άφουρα έλεγαν τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στην Σαντορίνη. Σε τέτοια βαρέλια έχει ωριμάσει και αυτή η εξαιρετική έκφραση Σαντορίνης του Anhydrous, που φέρει την υπογραφή του Απόστολου Μούντριχα. Έχοντας αποκτήσει ώριμο και πολύπλοκο χαρακτήρα και αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, έχει ήδη κερδίσει θέση στα μεγάλα κρασιά του νησιού!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. 300 Λευκός
    300 Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Πιείτε το τώρα
    Η πιο καταξιωμένη ελληνική ποικιλία, το Ασύρτικο, συναντά μία από τις πιο ανερχόμενες ποικιλίες, την Κυδωνίτσα σε ένα κρασί από την Λακωνία με πολύ ωραία φρεσκάδα, φρουτώδες προφίλ και λιγουρευτική γεύση. Είναι ένα λευκό κρασί που ταιριάζει σε όλες τις εποχές του χρόνου και σε όλες τις ώρες της ημέρας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Σαντορίνη Γαβαλά
    Σαντορίνη Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4.  Νυχτέρι Γαβαλά
    Νυχτέρι Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    90%
    Το παραδοσιακό Νυχτέρι του νησιού της Σαντορίνης αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του Γαβαλά και προέρχεται από υπερώριμο Ασύρτικο που οδηγεί σε υψηλότερο αλκοολικό τίτλο και υπολειπόμενα σάκχαρα. Μπορεί το πάτημα των σταφυλιών να μη γίνεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το κρασί με την παρατεταμένη παλαίωση στο βαρέλι αποτελεί ένα φόρο τιμής στο μοναδικό αυτό στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  5. Vinsanto Γαβαλά
    Vinsanto Γαβαλά 2016
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 10% alc.
    Βαθμολογία:
    94%
    Το Ασύρτικο συμπληρώνεται με λίγο Αθήρι και Αηδάνι, τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης, ‘πατιούνται’ μεσημεριανές ώρες για να βγάλουν πιο εύκολα τον συμπυκνωμένο, σε σάκχαρα, χυμό και στην συνέχεια ζυμώνει για αρκετούς μήνες πριν οδηγηθεί στα μεγάλα παλαιά ξύλινα βαρέλια για να παλαιώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεμυαλιστικό γλυκό κρασί με γεύση και αρώματα που μένουν αξέχαστα για μήνες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Monemvasia - Malvasia
    Monemvasia - Malvasia
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    17 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Μυλωνάς - Ασύρτικο
    Μυλωνάς - Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Με περισσότερο φρούτο από μία κλασική Σαντορίνη, αλλά διατηρώντας κάτω από τον Αττικό ήλιο τα επίπεδα οξύτητας και μέρος του ορυκτού χαρακτήρα της ποικιλίας, το Ασύρτικο Μυλωνά αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα του σταφυλιού σε διαφορετικά εδάφη και κλίματα. Φλούδες εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με αρώματα μήλου, ώριμου ροδάκινου και τσακμακόπετρας σε ένα εντυπωσιακό, εκτός Σαντορίνης, Ασύρτικο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  8. Icon
    Icon 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    60%
    54,80 €
    Ο δεσμός του Απόστολου Μούντριχα με την άνυδρη Σαντορινιά γη και το Ασύρτικο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Ο ήλιος, το φως, ο αέρας, η ηφαιστειακή γη, η θάλασσα και το νερό, τα στοιχεία της φύσης δηλαδή που δημιουργούν το συγκλονιστικό terroir της Σαντορίνης, εκφράζονται πολύ όμορφα σε αυτό το σπουδαίο κρασί. Η πολυπλοκότητα, η καθαρότητα του φρούτου, η κοφτερή οξύτητα και η ορυκτή αίσθηση το βάζουν στο πάνθεον των κορυφαίων λευκών κρασιών παγκοσμίως.
  9. Ιδέα Λευκός
    Ιδέα Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Η ιδέα ήταν να παντρευτεί το Ασύρτικο με την αρωματική Μαλαγουζιά. Η εκτέλεση από τον Χρήστο Μπαραφάκα ισορροπημένη, με αρώματα τροπικών και λευκόσαρκων φρούτων, φρεσκάδα στο στόμα χωρίς όμως η οξύτητα να είναι πολύ υψηλή και συνολικά ευχάριστο, φρουτώδη χαρακτήρα, με έμφαση στην αμεσότητα των αρωμάτων και όχι στην πολυπλοκότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Plano Ασύρτικο
    Plano Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    72%
    Δροσερό και ευχάριστο Ασύρτικο από την Δράμα και το Κτήμα Τέχνη Οίνου, σε πιο αρωματικό στιλ και λιγότερο αυστηρό από αυτό της Σαντορίνης, που αποδεικνύει ότι η ποικιλία όπου και να καλλιεργηθεί θα δώσει εξαιρετικά κρασιά. Αποδεδειγμένα μπορεί να εξελιχθεί για αρκετά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Cuvee Speciale Extra Brut
    Cuvee Speciale Extra Brut 2022
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Επίμονος, εξαιρετικής ποιότητας αφρισμός, που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ), με τις μικρές σε μέγεθος φυσαλίδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν ‘μηνύματα’ φρεσκάδας στο πάνω μέρος του flute ποτηριού, το οποίο θα αναδείξει όλο τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Κομψή, φινετσάτη μύτη με έντονα στοιχεία φυτικότητας και κάποιες νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού, ζυμών και ξηρών καρπών. Στόμα απόλυτα ξηρό, με οξύτητα που προκαλεί, ενισχύοντας την αίσθηση της φρεσκάδας που δημιουργεί ο αφρισμός .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Cuvee Prestige Extra Brut
    Cuvee Prestige Extra Brut 2017
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    95%
    Ο Λόρενς Χάρτμαν κάνει εξαιρετικά λευκά και ερυθρά κρασιά στο boutique οινοποιείο του στο Αμύνταιο, αλλά δικαίως φέρει τον τίτλο του σπεσιαλίστα στα αφρώδη. Το τρίτο κατά σειρά του χτύπημα στην κατηγορία των αφρώδων οίνων που φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο, συνδυάζει Ασύρτικο και Ξίνομαυρο σε ποσοστό 60-40 και χαρακτηρίζεται από τρομερή φρεσκάδα, ένταση και κομψότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
    Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Ειδική Τιμή 13,77 € Κανονική τιμή 15,30 €
    Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νεοκοσμίτικο προφίλ.Εξαιρετικό λευκό κρασί για ουρανίσκους που αγαπούν την κομψότητα και αποφεύγουν τις ακρότητες. Πίνεται μόνο του με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά συντροφεύει και τέλεια πολλά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της καλής Ελληνικής κουζίνας.
  14. Μπλε Τρακτέρ Λευκό
    Μπλε Τρακτέρ Λευκό 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Viognier, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    71%
    Στρογγυλό, πλούσιο σώμα με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα, σε ένα αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των τριών λευκών ποικιλιών. Νότες ώριμου ροδάκινου, βερίκοκου, με μια πινελιά ορυκτότητας. Το στόμα ακολουθεί τον παραπάνω χαρακτήρα ενώ το αρωματικό σύνολο συμπληρώνεται με νότες απο λουλούδια του αγρού και αχλαδιού. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας και κίτρινα τυριά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι
    Σιγάλας - Σαντορίνη Βαρέλι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Ένα λευκό κρασί φτιαγμένο για το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι. Η λεμονάτη μεταλλικότητα του Ασύρτικου αποκτά καπνιστές νότες από το δρύινο βαρέλι και απογειώνει κάθε καλοκαιρινό θαλασσινό έδεσμα που ψήνεται στα κάρβουνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί