ι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του2013 είναι εδώ! 
Οι Πρωταθλητές-1ο Εξάμηνο 2013
Νάτοι λοιπόν οι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του 2013!

Είναι τα κρασιά που ήρθαν πρώτα σε πωλήσεις φιαλών στο House of Wine. Τα κρασιά που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές σας αυτό το εξάμηνο!

Όπως πάντα, δημοσιεύουμε 4 λίστες "Πρωταθλητών": Η πρώτη, οι λεγόμενοι "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών" περιλαμβάνει΄τα κρασιά εκείνα, ασχέτως χρώματος, που αγοράσατε εσείς περισσότερο από το House of Wine. Οι υπόλοιπες είναι οι Πρωταθλητές των ερυθρών, λευκών και ροζέ, και περιλαμβάνουν τα κρασιά που διακρίθηκαν  σε αυτές τις κατηγορίες. Οι πρωταθλητές "μετρούν" αριθμό φιαλών που αγοράσατε.

Μια μεγάλη έκπληξη στα αποτελέσματα είναι το κυριολεκτικό "σάρωμα" των πρώτων θέσεων από το Κτήμα Αβαντίς: 1η , 2η και 4η θέση, όταν στους Πρωταθλητές του 2013 κατείχε μόνο την 7η θέση με το Κτήμα Αβαντίς-Λευκός, που φέτος πήρε επάξια το Χρυσό βραβείο! Και όχι μόνο: 1η και 3η θέση στα Ερυθρά, 1η και 2η θέση στα λευκά!

Έκπληξη μπορεί να ήταν για όσους δεν γνωρίζουν... γιατί τόσο το Κτήμα Αβαντίς-Λευκός που πρώτευσε, όσο και τα δύο Χαρίσματα (κυριολεκτικά!) έδειξαν μια ποιότητα απρόσμενη για την τιμή τους. Την καλή ποιότητα με χαμηλή τιμή την ξεκίνησε ο Νίκος Λαζαρίδης ανοίγοντας για πρώτη φορά τα καλά "χαρτιά" του το Δεκέμβριο του 2011, το Ρήγα και την Ντάμα Κούπα! Στις 2 πρώτες θέσεις το 2012,στην 5η (Ντάμα) και 7η (Ρήγας) φέτος!

Αλλά στο θρίαμβο των κρασιών του κτήματος Αβαντίς πιστεύουμε ότι έπαιξε ρόλο και η προώθησή τους από το House of Wine. Αυτό δε γιατί το κτήμα Αβαντίς μας δίνει τα εργαλεία εκείνα για να το επιτύχουμε: Την άριστη ποιότητα, την εξαιρετική τιμή, αλλά και την συνεργασιμότητά του τόσο σε προωθητικές μας ενέργειες όσο και στην άμεση ή έμμεση συνεργασία! Δύο νέα παιδιά, ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδη, έρχονται να γίνουν παράδειγμα για το πως οι οινοποιοί μπορούν να κάνουν τα κρασιά τους πρώτα, αν αυτά είναι εξαιρετικά και αν οι ίδιοι αντιλαμβάνονται αλλά και ακούνε τις ανάγκες της αγοράς!

Η δεύτερη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι -επιτέλους!- ικανοποιούνται σε ένα κρασί δυο από καιρό επιθυμίες μας: Να δούμε στην πρώτη δεκάδα ένα ροζέ και ένα αφρώδες κρασί. Κατάφεραν και τα δύο οι θαυμάσιες Ακακίες Sparkling του Κυρ-Γιάννη! Από καρδιάς τους ευχόμαστε και εις ανώτερα!

Στην 8η θέση (όπως και πέρυσι) η θαυμάσια Βιβλία Χώρα λευκός... άποψή μας ότι αδικείται, γιατί είναι η καλύτερη της τελευταίας 5ετίας και ένα από τα κορυφία ελληνικά λευκά! Στην επόμενη θέση (9η ), οι Πέτρινες Πλαγιές του Κτήματος Παλυβού, επάξια στην 1η δεκάδα.

Τέλος, στη 10η θέση η κλασσική Σαντορίνη του Σιγάλα, το Ασύρτικο που άνοιξε κυριολεκτικά το δρόμο για την εδραίωση των Ασύρτικων της Σαντορίνης ανάμεσα στα καλύτερα λευκά του κόσμου.

Όχι... δεν τελειώσαμε! Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την "εφτάψυχη" Vina Esmeralda. Μόνιμα στις 3 πρώτες θέσεις μέχρι πέρυσι, όταν έπεσε στην 5η, σκαρφάλωσε και πάλι φέτος στην 3η θέση! Όπου αποδεικνύεται ότι το σοφά φτιαγμένο και τιμολογημένο κρασί εκτιμάται πάντα και δύσκολα ξεχνιέται από τους φίλους του!

Ας δούμε λοιπόν τους Πρωταθλητές μας, στην Γενική κατηγορία και στις κατηγορίες Λευκών, Ερυθρών και Ροζέ... και τα ξαναλέμε.

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του 1ου
εξαμήνου 2013
 
1Κτήμα Αβαντίς - Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)
Μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό του το εξαιρετικό λευκό, βάζει έντονη υποψηφιότητα για την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine.
Περισσότερα...
 
2Charisma Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)
Κρασιά σαν το Charisma μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο αλλά να αγοράζουμε με έξυπνο τρόπο. Μπορεί η προσιτή τιμή του να αποτελεί το αρχικό κίνητρο αγοράς, ωστόσο τόσο γευστικά όσο και αρωματικά, πείθει ότι σίγουρα θα επιστρέψετε σε αυτό έχοντας πολύ περισσότερους λόγους για να το προτιμήσετε.
Περισσότερα...
 
3Viña Esmeralda (Torres)
Το σχεδόν μόνιμο στις 3 πρώτες θέσεις  κρασί του House of Wine μέχρι την προηγούμενη περίοδο επιβεβαιώνει  με την 3η θέση του την σημαντική του επιρροή  στις προτιμήσεις σας. Ενα κρασί με κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής!
Περισσότερα...
 
4Charisma Ερυθρός (Κτήμα Αβαντίς)
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 ευρώ, το ευβοϊκό Βραδιανό και το διεθνές Merlot προσδίδουν Charisma-τικές γεύσεις και αρώματα σε ένα κρασί-ιδανική επιλογή-για την καθημερινότητα σας.
Περισσότερα...
 
5Ντάμα Κούπα (Νίκος Λαζαρίδης)
Ο Νίκος Λαζαρίδης μας έδειξε τα ...χαρτιά του: Ντάμα Κούπα, και ο κόσμος "τα είδε"! . Εύκολο και ευγενικό λευκό κρασί με χρυσοκίτρινο χρώμα με λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών, που πίνεται με άνεση και ευχαρίστηση.
Περισσότερα...
 
6Ακακίες Sparkling  (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)
Άλλη μία εξαιρετική ‘ερμηνεία’ του Ξινόμαυρου από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη που αναδεικνύει όλα τα διαφορετικά ‘πρόσωπα’ της πολυδυναμικής ποικιλίας. Κερασένιο χρώμα, επίμονες φυσαλίδες, χαρακτήρας κόκκινων φρούτων, φρεσκάδα και off dry χαρακτήρας που σίγουρα θα σας αποπλανησουν.
Περισσότερα...
 
7Ρήγας Κούπα (Νίκος Λαζαρίδης)
Ο Ρήγας είναι εξαιρετικό χαρτί...  και συνήθως κερδίζει: Ένα κομψό κρασί με ρουμπινί χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, με ισορροπημένο χαρακτήρα που αφήνει μια ξεχωριστή γεύση στο στόμα.
Περισσότερα...
 
8Bιβλία Χώρα Λευκός ((Βιβλία Χώρα)
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό..
Περισσότερα...
 
9Αμπελώνας Παλυβού - Πέτρινες Πλαγιές (Κτήμα Παλυβού)
Κομψό λευκό κρασί με διακριτικά αρωματική μύτη αλλά εκρηκτικά εκφραστικό στόμα. Η δυνατή του οξύτητα του δίνει μία πολύ ιδιαίτερη και απολαυστική διάσταση.
Περισσότερα...
 
10Σιγάλας - Σαντορίνη  (Κτήμα Σιγάλα)
Μία από τις δημοφιλέστερες και ποιοτικότερες ετικέτες Σαντορίνη ΠOΠ της αγοράς. Κλασική και προσεκτική οινοποίηση που επιτρέπει στο Ασύρτικο να εκφράσει τη μεταλλικότητα που του χαρίζει το καυτό ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης, και να παρουσιάσει μία εντυπωσιακά κοφτερή οξύτητα που φρεσκάρει, δροσίζει και… απογειώνει! .
Περισσότερα...
  
Οι Πρωταθλητές των Ερυθρών
  
1Charisma Ερυθρός
2Ρήγας Κούπα
3Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρός
4Παράγκα - Ερυθρός
5Γιανακοχώρι
6Κτήμα Παλυβού - Νεμέα
7Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματας
8Καλή Ρίζα
9Κατώγι Αβέρωφ - Ερυθρός
10Ράμνιστα

  
Οι Πρωταθλητές των Λευκών
  
1Κτήμα Αβαντίς - Λευκός
2Charisma Λευκός
3Vina Esmeralda
4Ντάμα Κούπα
5Κτήμα Βιβλία Χώρα - Λευκός
6Αμπελώνας Παλυβού - Πέτρινες Πλαγιές
7Σιγάλας - Σαντορίνη
8Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment
9Τέσσερις Λίμνες
10Karipidis - Sauvignon Blanc

  
Οι Πρωταθλητές των Ροζέ
  
1