ι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του2013 είναι εδώ!
Οι Πρωταθλητές-1ο Εξάμηνο 2013
Νάτοι λοιπόν οι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του 2013!

Είναι τα κρασιά που ήρθαν πρώτα σε πωλήσεις φιαλών στο House of Wine. Τα κρασιά που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές σας αυτό το εξάμηνο!

Όπως πάντα, δημοσιεύουμε 4 λίστες "Πρωταθλητών": Η πρώτη, οι λεγόμενοι "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών" περιλαμβάνει΄τα κρασιά εκείνα, ασχέτως χρώματος, που αγοράσατε εσείς περισσότερο από το House of Wine. Οι υπόλοιπες είναι οι Πρωταθλητές των ερυθρών, λευκών και ροζέ, και περιλαμβάνουν τα κρασιά που διακρίθηκαν  σε αυτές τις κατηγορίες. Οι πρωταθλητές "μετρούν" αριθμό φιαλών που αγοράσατε.

Μια μεγάλη έκπληξη στα αποτελέσματα είναι το κυριολεκτικό "σάρωμα" των πρώτων θέσεων από το Κτήμα Αβαντίς: 1η , 2η και 4η θέση, όταν στους Πρωταθλητές του 2013 κατείχε μόνο την 7η θέση με το Κτήμα Αβαντίς-Λευκός, που φέτος πήρε επάξια το Χρυσό βραβείο! Και όχι μόνο: 1η και 3η θέση στα Ερυθρά, 1η και 2η θέση στα λευκά!

Έκπληξη μπορεί να ήταν για όσους δεν γνωρίζουν... γιατί τόσο το Κτήμα Αβαντίς-Λευκός που πρώτευσε, όσο και τα δύο Χαρίσματα (κυριολεκτικά!) έδειξαν μια ποιότητα απρόσμενη για την τιμή τους. Την καλή ποιότητα με χαμηλή τιμή την ξεκίνησε ο Νίκος Λαζαρίδης ανοίγοντας για πρώτη φορά τα καλά "χαρτιά" του το Δεκέμβριο του 2011, το Ρήγα και την Ντάμα Κούπα! Στις 2 πρώτες θέσεις το 2012,στην 5η (Ντάμα) και 7η (Ρήγας) φέτος!

Αλλά στο θρίαμβο των κρασιών του κτήματος Αβαντίς πιστεύουμε ότι έπαιξε ρόλο και η προώθησή τους από το House of Wine. Αυτό δε γιατί το κτήμα Αβαντίς μας δίνει τα εργαλεία εκείνα για να το επιτύχουμε: Την άριστη ποιότητα, την εξαιρετική τιμή, αλλά και την συνεργασιμότητά του τόσο σε προωθητικές μας ενέργειες όσο και στην άμεση ή έμμεση συνεργασία! Δύο νέα παιδιά, ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδη, έρχονται να γίνουν παράδειγμα για το πως οι οινοποιοί μπορούν να κάνουν τα κρασιά τους πρώτα, αν αυτά είναι εξαιρετικά και αν οι ίδιοι αντιλαμβάνονται αλλά και ακούνε τις ανάγκες της αγοράς!

Η δεύτερη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι -επιτέλους!- ικανοποιούνται σε ένα κρασί δυο από καιρό επιθυμίες μας: Να δούμε στην πρώτη δεκάδα ένα ροζέ και ένα αφρώδες κρασί. Κατάφεραν και τα δύο οι θαυμάσιες Ακακίες Sparkling του Κυρ-Γιάννη! Από καρδιάς τους ευχόμαστε και εις ανώτερα!

Στην 8η θέση (όπως και πέρυσι) η θαυμάσια Βιβλία Χώρα λευκός... άποψή μας ότι αδικείται, γιατί είναι η καλύτερη της τελευταίας 5ετίας και ένα από τα κορυφία ελληνικά λευκά! Στην επόμενη θέση (9η ), οι Πέτρινες Πλαγιές του Κτήματος Παλυβού, επάξια στην 1η δεκάδα.

Τέλος, στη 10η θέση η κλασσική Σαντορίνη του Σιγάλα, το Ασύρτικο που άνοιξε κυριολεκτικά το δρόμο για την εδραίωση των Ασύρτικων της Σαντορίνης ανάμεσα στα καλύτερα λευκά του κόσμου.

Όχι... δεν τελειώσαμε! Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την "εφτάψυχη" Vina Esmeralda. Μόνιμα στις 3 πρώτες θέσεις μέχρι πέρυσι, όταν έπεσε στην 5η, σκαρφάλωσε και πάλι φέτος στην 3η θέση! Όπου αποδεικνύεται ότι το σοφά φτιαγμένο και τιμολογημένο κρασί εκτιμάται πάντα και δύσκολα ξεχνιέται από τους φίλους του!

Ας δούμε λοιπόν τους Πρωταθλητές μας, στην Γενική κατηγορία και στις κατηγορίες Λευκών, Ερυθρών και Ροζέ... και τα ξαναλέμε.

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του 1ου
εξαμήνου 2013
 
1Κτήμα Αβαντίς - Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)