Fine Wines

Fine Wines
Κρασιά τα οποία συνεπάγονται κορυφαία ποιότητα… Ισορροπία, πολυπλοκότητα, διάρκεια, συμπύκνωση, ακρίβεια, τυπικότητα, κομψότητα ακόμα και δύναμη είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να τα περιγράψουν. Αποτελούν σύμβολα κύρους, διαθέτουν εντυπωσιακό ιστορικό, αντίστοιχα υψηλή τιμή και αποτελούν αντικείμενο πόθου για συλλέκτες και οινόφιλους ανά το κόσμο. Κρασιά για τα οποία θα ευχόμασταν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη που ήδη διαθέτουμε.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 61-75 από 132

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Clos De Tart Grand Cru Monopole
    Clos De Tart Grand Cru Monopole 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    716,70 €
    Ο Grand Cru αμπελώνας του Clos de Tart, δίνει ένα από τα πιο σπάνια και πιο περιζήτητα κρασιά του πλανήτη. Είναι ο μεγαλύτερος αμπελώνας από τα 5 ‘μονοπώλια’ στην Βουργουνδία καθώς ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο Domaine du Clos de Tart, και μετρά 900 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας κατά την διάρκειας της οποίας δεν διασπάστηκε ποτέ. Το Clos de Tart βρίσκεται στο Morey-Saint-Denis στην καρδιά του Côte-d'Or και οι αμπελώνες καλλιεργούνται ακολουθώντας τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας.
  2. Bond Pluribus
    Bond Pluribus 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    942,40 €
    Ιδρυτής του οινοποιείου είναι ο μεγάλος της Nappa Valley H. William Harlan με αρχή το 1996. Φιλοσοφία του οινοποιείου είναι η έκφραση της πλήρους δυναμικής της Napa μέσα από την οινοποίηση διαφορετικών “Grand Crus” προερχόμενα από διάφορα μήκη, πλάτη, υψόμετρα και εδάφη της κοιλάδας. Στις ετικέτες του, κυριαρχεί το Cabernet Sauvignon φυτεμένο πάντα σε προνομιούχες πλαγιές από λόφους στους πρόποδες των οροσειρών Mayacamas και Vaca. Για το Pluribus, αμπελώνες 28 στρεμμάτων έχουν φυτευτεί σε απότομες πλαγιές που φτάνουν τα 400 μέτρα με προσανατολισμούς που ξεκινούν από τον Βορρά και στρεφόμενοι ανατολικά φτάνουν στο Νότο, ενώ τα εδάφη έχουν προέλθει από ηφαιστειογενή δράση.
  3. Dominus
    Dominus 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    409,20 €
    Περιορισμένο αριθμό φιαλών
    Το εμβληματικό κρασί από την Καλιφόρνια με την υπογραφή του θρύλου του παγκόσμιου αμπελώνα Christian Moueix που η χρονιά του 2018 κατέκτησε την 1η θέση στην λίστα των Top 100 του Winespectator για το 2021. Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία κρασιά όλου του κόσμου διαχρονικά. Ένα Cabernet Sauvignon based κρασί, από τον ιστορικό αμπελώνα Napa-nook στην Yountville, που ορίζει την συμπύκνωση, την κομψότητα, την ισορροπία και την πολυπλοκότητα.
  4. Ridge - Geyserville
    Ridge - Geyserville 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Carignan, Zinfandel, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    63,20 €
    Εκλεκτό ερυθρό κρασί, τυπικό Καλιφορνέζικο Zinfandel, από τα προνομιούχα αμπέλια της Santa Cruz. Γεμάτο, ζεστό, με όμορφες τανίνες και εξαιρετική ισορροπία, το Geyserville είναι ένα απολαυστικό νέο-κοσμίτικο ερυθρό κρασί για πολύ "ψαγμένους".
  5. Château Haut Brion
    Chateau Haut Brion 2015 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    1.229,50 €
    Είστε έτοιμοι για έναν λαμπρό εκπρόσωπο της "ελίτ" των ερυθρών του Μπορντώ; Το Château Haut Brion δεν ντρέπεται να επιδείξει το μεγάλο τζάκι από το οποίο κατάγεται με την πλούσια, τυπική αρωματικότητά του, τις γεμάτες τανίνες του και την υποδειγματική δομή του. Η συμβουλή μας: αντισταθείτε (δεν είναι εύκολο, το γνωρίζουμε καλά...) στον πειρασμό να το ανοίξετε γρήγορα. Όσο το παλαιώνετε, τόσο θα επιβραβεύει την υπομονή σας με αρώματα και γεύσεις "από άλλο πλανήτη"...
  6. Nuits Saint George
    Nuits Saint George 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    76,90 €
    Ένα πολύ αξιόλογο ερυθρό από τη Βουργουνδία, και μάλιστα από ένα από τα πιο ποιοτικά κτήματα της περιοχής. Πολύπλοκο αλλά αυστηρό, με γήινο χαρακτήρα και καλά ισορροπημένη δομή, προσφέρεται για παλαίωση αλλά μπορεί να σερβιριστεί και σύντομα, με το κατάλληλο "ταίρι".
  7. Chateau Hosanna
    Chateau Hosanna 2014
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    225,10 €
    Μεγάλο ερυθρό κρασί από το Pomerol. Το χαρμάνι βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα μεταξένιο Merlot, το οποίο όμως αποκτάει μία πιο… περιπετειώδη διάσταση με την προσθήκη μίας μικρής ποσότητας Cabernet Franc. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό κρασί με μεγάλη αρωματική ένταση, σωστή τανική δομή και εξαιρετική επίγευση. Η μεγάλη εσοδεία του, εν τω μεταξύ, του δίνει την άνεση και τη φιλικότητα που θα του επιτρέψει να σας κάνει παρέα στο τραπέζι πολύ νωρίτερα απ' ότι νομίζατε…
  8. Château Cos d' Estournel 2005
    Chateau Cos d' Estournel 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    244,30 €
    Ένα μεγάλο ερυθρό κρασί από την δεύτερη "συστάδα" των κλασάτων chateaux του Bordeaux. Το "καμάρι" της κοινότητας του St. Estephe είναι ένα κρασί με υποδειγματική αρωματική ευκρίνεια αλλά και πολυπλοκότητα, σε συνδυασμό με νόστιμες τανίνες που το κάνουν άκρως απολαυστικό. Σπάνιο και εκλεκτό, είναι ένα εξαιρετικό δώρο σε έναν μανιώδη οινογνώστη ή και στον εαυτό σας!
  9. Ridge - Monte Bello Cabernet Sauvignon
    Ridge - Monte Bello Cabernet Sauvignon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    297,60 €
    Το απόλυτο Καλιφορνέζικο ερυθρό! Πλούσιο αλλά ισορροπημένο, δυνατό αλλά φίνο, με εξαιρετική δομή και μεγάλη διάρκεια. Ένα μεγάλο κρασί που δε διστάζει να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα Chateaux του Bordeaux - και να τα νικήσει!
  10. Ulysses
    Ulysses 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    225,10 €
    Όταν ένας θρύλος της παγκόσμιας οινική σκηνής όπως ο Christian Moueix, δηλώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι το τέλος της προσωπικής του Οδύσσειας, τότε δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από το τέλειο! Ο αμπελώνας Ulysses αγοράστηκε το 2008 και μέχρι το 2012, που βγαίνει ο πρώτος ‘Οδυσσέας’, ο Christian Moueix και οι συνεργάτες του μελετούν τα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά και αναμορφώνουν τον πολλά υποσχόμενο αμπελώνα που βρίσκεται στο Oakville, στην καρδιά της Napa Valley, με σκοπό την παραγωγή ενός μεγάλου κρασιού που να αντικατοπτρίζει το terroir και να χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και καθαρότητα. Το Cabernet Sauvignon κυριαρχεί στο χαρμάνι και συμπληρώνεται από το εξωτικό Petit Verdot και το Cabernet Franc. Μπορντωλέζος είναι άλλωστε ο Christian Moueix, αυτές τις ποικιλίες τις γνωρίζει καλά!
  11. Chateau Mouton Rothschild
    Chateau Mouton Rothschild 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    1.084,40 €
    Η επιτομή της αφρόκρεμας του Bordeaux. Η πρώτη ετικέτα του φημισμένου Château Mouton Rothschild μας χαρίζει ένα μεγαλειώδες κρασί με εξαιρετική φινέτσα, απόλυτη αρμονία και μεγάλο αρωματικό και γευστικό βάθος. Εννοείται ότι έχει πολλά και καλά χρόνια παλαίωσης μπροστά του, αν ωστόσο δεν έχετε υπομονή και το ανοίξετε άμεσα, κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει (πολλοί όμως θα σας ζηλέψουν...)!
  12. Château Brane Cantenac
    Chateau Brane Cantenac 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση
    107,60 €
    Ένα εκφραστικό ερυθρό κρασί από την περιοχή του Margaux στο Bordeaux, που δύσκολα θα απογοητεύσει τους φαν των ερυθρών της περιοχής. Έχει πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα, στιβαρές τανίνες και σωστή οξύτητα, που καταλήγουν σε ευχάριστη και μακρά επίγευση. Προτείνεται!
  13. Alión
    Alión 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    94,90 €
    Ένα ερυθρό κρασί που μας προκαλεί να του βρούμε έστω και ένα ψεγάδι. Μάταιος κόπος όμως… Είναι βαθύ και πολύπλοκο στη μύτη, με πικάντικα φρουτώδη αρώματα που εξελίσσονται στο στόμα, τονισμένη οξύτητα που υποστηρίζεται από εξαιρετικές τανίνες, για να καταλήξει σε μακρά και ευγενή επίγευση. Οι λάτρεις των καλών Ευρωπαϊκών ερυθρών κρασιών δεν πρέπει να το χάσουν!
  14. Unico
    Unico Reserva Especial 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    617,50 €
    Το Único είναι μια ηχηρή δήλωση του χαρακτήρα των μεγάλων εσοδειών στην περιοχή Ribera del Duero, αφού παράγεται μόνο τρεις ή τέσσερεις φορές ανά δεκαετία. Το Reserva Especial είναι η φαντασίωση της οινολογικής ομάδας για αυτές τις χρονιές: παράγεται σε ελάχιστες φιάλες από την μίξη τριών εσοδειών Único και είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά που μπορούν να σας αγοράσουν τα χρήματα. Σημαντική σημείωση: πολλές φορές συναντάμε Reserva Especial από την ίδια τριάδα εσοδειών, αλλά κυκλοφορούν στο εμπόριο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Αυτό σημαίνει ότι το χαρμάνι, δηλαδή τα ποσοστά κάθε εσοδείας στο τελικό χαρμάνι, είναι διαφορετικά, άρα μιλάμε για διαφορετικό κρασί. Αγοράστε και τα δύο!
  15. Jim Barry The Armagh
    Jim Barry The Armagh 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 15% alc.
    310,00 €
    Ένα Shiraz επικών διαστάσεων με αφοπλιστικά αρώματα και γεύσεις και αξιοσημείωτη δυνατότητα παλαίωσης. Είναι κρασί που εκφράζει με σαφήνεια την φιλοσοφία του κορυφαίου Αυστραλέζικου οινοποιείου Jim Barry, που λέει ότι τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι και γι’ αυτό καλλιεργούν τους δικούς τους αμπελώνες, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη που αναδεικνύεται μέσα από την οινοποίηση.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί